Katarlı İş Adamından Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Güncel

Katarlı İş Adamından Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Katarlı İş Adamından Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Suriye'de yaşanan dram nedeniyle Türkiye'nin kucak açtığı sığınmacılara, yurt dışından da yardım eli uzandı.

22.12.2012 10:38  Güncelleme: 11:03

Suriye'de yaşanan dram nedeniyle Türkiye'nin kucak açtığı sığınmacılara, yurt dışından da yardım eli uzandı. Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret eden Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, 10 bin Suriyeli mültecinin barınacağı kampa 5 milyon liralık yardımda bulunacak.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, Suriyeli misafirler için Ceylanpınar ve Akçakale'den sonra Şanlıurfa'da kurulan çadır kentlere bir yenisi daha eklenecek. 10 bin sığınmacının daha Şanlıurfa'da misafir edilebilmesi için son hazırlıkların yapıldığı belirtilirken, konteynerlerin kurulduğu Harran ilçesindeki kampa yurt dışından yardım eli uzandı. Şanlıurfa Valiliği'nin rehberliğinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentleri gezen Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, Harran'da kurulan yeni kampa 5 milyon TL'lik yardımda bulunmaya karar verdi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret eden Muhammed El Nacr, kurulumu ve hazırlıkları Türkiye tarafından yapılan Harran konteyner kentinde misafirlerin kalacağı evlerin iç tefrişatını yapmayı kapsayan 5 milyon TL'lik yardım protokolü imzaladı.

El Nacr'a yapacağı yardımlardan dolayı teşekkür eden ve yardımla ilgili bilgi veren Vali Güvenç, "Harran'da sığınmacılar için kuracağımız 10 bin kişilik konteyner kentin döşemelerini ve tefrişatlarını Sayın İş Adamı Muhammed El Nacr yapacak. Bu Katarlı kardeşimize, iş adamımıza çok teşekkür ediyorum. Allah yardımlarının devamını getirsin. Bunu Türkiye'deki iş adamlarımız zaten yapıyor. Bu dışarıdaki diğer iş adamlarına örnek oluyor. Kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Katarlı hayırsever iş adamı El Nacr ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar çok büyük bir özveriyle Suriyelilere kucak açtığını; kamplara gerçekleştirdiği gezi sırasında gördüğünü söyledi. Bu misafirperverlikten dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Muhammed El Nacr, "Yaptığımız yardımı görev olarak görüyorum. Yardım etmek için buraya gelmekte geç kaldığımız için de çok üzgünüz" dedi.

Açıklamaların ardından protokol imzaları atılarak barışın biran önce sağlanması ve Suriye'de akan kanın biran önce durması için temenniler dile getirildi.

Vali Güvenç'in makamında El Nacr ile imzalanan protokol törenine; Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Katarlı iş adamının yakınları katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Katarlı İş Adamından Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement