Kayseri'de Ahilik Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Ahilik Kutlamaları

Kayseri\'de Ahilik Kutlamaları

Kayseri'de Ahilik kutlamaları, Ahi Evran Zaviyesi'nde yapıldı.

23.09.2013 12:41

Kayseri'de Ahilik kutlamaları, Ahi Evran Zaviyesi'nde yapıldı. Kutlamalara katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ahilik kültürünü ve ilkelerini gelecek kuşaklara taşımalıyız" dedi.

Ahi Evran Zaviyesi'nde yapılan kutlamalara, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kaşkanı Mustafa Alan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüz kaya ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ahiliğin bir meslekler ilkesi ve düzenlemesi olduğunu ifade ederek, "Ahilik aynı zamanda yüksek ahlak da gerektirir. Komşusu siftah yapmadığı için dükkanına gelen müşteriyi, o komşusuna göndermek, büyük bir erdemdir. İşte Ahilik böyle büyük bir meziyeti de gerektirir. Bir tarafta böyle davranan büyük ahlak sahibi insanlarımız, esnafımız varken, bir taraftan da milletin parasına göz dikenler var. 2002 yılında bu ülkeden 230 milyon dolar istedi bir aile. Ama Allah'a şükürler olsun, bu oyuna gelmedik ve haklı olduğumuz davaları kazanarak ülkemizin paralarını yedirmedik" diye konuştu.

Bakan Yıldız, Ahilik ilkelerini gelecek kuşaklara taşımanın da önemli olduğunu ifade etti. Yıldız, Türkiye'de Yılın Ahisi seçilen terzi ustası Mahir Solak'a birtakım elbise diktirmek istediğini de bildirdi.

Programda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ahiliğin ticaret ve meslek erbabı esnafın çalışma şartlarını ortaya koyan bir nizamname olduğunu bildirdi. Vali Düzgün, "Ahilik, ticaretin ve esnaflığın nasıl yapılması gerektiğini sıralayan bir kurallar silsilesi, aynı zamanda da bir yaşam felsefesidir" dedi.

Programda daha sonra Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ve Kayseri Tucaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kayseri'de ve Türkiye'de yılın Ahisi seçilen terzi ustası Mahir Solak'a Ahilik Kaftanı Bakan Taner Yıldız tarafından giydirildi ve Şed Kuşanma töreni düzenlendi.

Programın sonunda, Bakan Yıldız ve beraberindekiler, vatandaşlara Ahi Pilavı ikram etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Ahilik Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement