Kılıçdaroğlu'nun "Millet Buluşması" İçin Trabzon'da Kurulan Çadır, Program Öncesi Kaldırıldı. - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun "Millet Buluşması" İçin Trabzon'da Kurulan Çadır, Program Öncesi Kaldırıldı.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Trabzon’da, “Millet Buluşması” programında halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiğini açıkladı. Toprak; “AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; ‘Hayır orada miting yapamazsınız.’ Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum” dedi.

04.04.2023 13:10  Güncelleme: 13:18

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: FURKAN ERDEM

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Trabzon'da, "Millet Buluşması" programında halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiğini açıkladı. Toprak; "AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; 'Hayır orada miting yapamazsınız.' Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Trabzon'da… Kılıçdaroğlu, Trabzon Atatürk Meydanı'nda "Millet Buluşması" programında Trabzonlulara hitap edecek.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Millet Buluşması'nın bir Atatürk Meydanı'nda kurulacak bir çadırda yapılacağını, bunun için Trabzon Valiliği'nden izin alındığını ancak bir AKP milletvekilinin, CHP Trabzon Milletvekilini, programa bir gün kala aradığını ve valiliğin daha önce verdiği izni kaldırdığını bildirdiğini aktardı.

Toprak, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

" Türkiye'nin her yerinde değişimi görüyoruz. Şu anda bu değişimin, Türkiye'de yeni bir yönetimin geleceğinin ayak seslerini burada da görüyoruz. Ama bizim rehavete kapılmamamız gerektiğinin de işareti var, burada. Hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız. 14 Mayıs akşamı sandık kapanıncaya kadar, sandıklarımıza sahip çıkmak zorundayız.

"DEVLETİ, APARATI OLARAK KULLANAN BİR AKP HÜKÜMETİ VAR. BUGÜN BİLE YAŞADIK"

Unutmayalım ki karşımızda, devleti kendi aparatı gibi kullanan bir AKP hükümeti var. Bugün bile Trabzon'da yaşadık. Bu meydanlarda biz izin aldık. Burada bizim Millet Buluşması çadırı vardı. Çadırın iznini, Türkiye Cumhuriyeti Trabzon Valiliği'nden aldık. Ama bir gün kala, Valiliğe gelen talimatla buradaki o toplantı yeri çadırımız iptal edildi. Vali'ye soruyoruz, 'Bu izni sen verdin, bu imza senin, neden iptal ediyorsun?' 'Bilemiyorum, baskı var' diyor.

"HERKES İZİN ALDI, BİZ DE ALDIK"

Ve bu tebliği de bize valilik yapmıyor. AKP Trabzon Milletvekili kalkıp bizim milletvekilimizi arıyor. 'Hayır orada, miting toplantısı yapamazsınız.' Burası meydan. Herkes izin aldı, biz de izin aldık. Bir milletvekilinin kalkıp, bir talimat olarak bildirmesi; sonra Vali'nin de ona uymasını ben tehlikeli görüyorum.

"VALİ'NİN VERDİĞİ İZNİ, AK PARTİ MİLLETVEKİLİ 'HAYIR, YAPAMAZSIN' DİYOR"

Vali'ye talimatı kim verdi, bilmiyorum. Ama tebliği bir milletvekili yapıyor. AKP milletvekili benim rakibim sonuçta. Bir milletvekilinin böyle bir tebliğ göndermesi doğru mudur? Vali'nin verdiği izni, AK Parti milletvekili 'hayır, yapamazsın' diyor, sonra Vali de bunu uyuyor. Bu yanlış. Böyle bir devlet geleneği yok. Her şeye rağmen, bu toplantıyı biz; Trabzon'da halkla beraber daha coşkulu bir şekilde yapacağız.

Daha saatler var toplantımıza, binlerce insan burada. O çadırda, üç bin kişi olacaktı. Herhalde bugün burada daha binlerce olacağız. Bu bizim açımızdan olumsuz bir gelişme, ama olumlu olarak sonuçlanacak bir gelişme."

Kılıçdaroğlu\'nun "Millet Buluşması" İçin Trabzon\'da Kurulan Çadır, Program Öncesi Kaldırıldı.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun 'Millet Buluşması' İçin Trabzon'da Kurulan Çadır, Program Öncesi Kaldırıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement