Kırıkkale'de Sarıkamış Şehitleri Yürüyüşle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Sarıkamış Şehitleri Yürüyüşle Anıldı

Kırıkkale\'de Sarıkamış Şehitleri Yürüyüşle Anıldı

Kırıkkale'de, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle Vali Ali Kolat'ın da katılımı ile şehitleri anmak için yürüyüş düzenlendi.

03.01.2016 14:32

Kırıkkale'de, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle Vali Ali Kolat'ın da katılımı ile şehitleri anmak için yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte, İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesinin ardından konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 101 yıl önce Sarıkamış'taki 90 bin şehidi anmak üzere meydanda bulunduklarını söyledi. Kırıkkale olarak gençlerle Sarıkamış şehitleri için bir vefa duygusu içerisinde yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten Vali Kolat, "Bu soğuk ortamda her türlü imkana sahipken, şehitlerin ortamını değerlendirme fırsatı yakaladık. Şehitlerimiz o günkü soğuğa giyimleriyle, kuşamlarıyla hiç de uygun değillerdi. Ama büyük bir fedakarlıkla Ruslar'ın elinde olan Artvin, Ardahan ve Kars illerimizi işgalden kurtarmak için fedakarlık yaptılar, ama kışa yenildiler. Allah mekanlarını cennet eylesin" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü ise konuşmasında, "Bütün zorluklara rağmen Sarıkamış'taki Mehmetçiğimiz bedenlerinde can, dizlerinde derman kalmayıncaya kadar geri dönmeyi asla düşünmediler. Onlar 20'nci Yüzyıl'ın en büyük destanını yazdılar. Bizler de onların torunları olarak onlardan aldığımız güçlü Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu kutlu yürüyüşüne birlikte devam edeceğiz" dedi.

Etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları eşliğinde Millet Bulvarı, Ankara Caddesi Zafer Caddesi'nde tekbir getirerek yürüdü. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Sarıkamış Şehitleri Yürüyüşle Anıldı - Son Dakika


Advertisement