Kışanak: Yeni Bir Yaşama İhtiyaç Var - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Yeni Bir Yaşama İhtiyaç Var

Kışanak: Yeni Bir Yaşama İhtiyaç Var

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için düzenlenecek olan mitinge davet için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

07.08.2014 19:57  Güncelleme: 20:01

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde halkların adayı Selahattin Demirtaş için düzenlenecek miting öncesi kent genelinde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Seyrantepe 2. Sanayi Sitesi'ne ziyaret gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Tahir Tekçi, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin ile beraber burada bulunan esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Yaşanan ulaşım sorunu için 2015 yılında Büyükşehri Belediyesi tarafından alınacak 30 adet otobüsün bu sıkıntıları gidereceğini ifade eden Kışanak, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Selahattin Demirtaş'a destek çağrısında bulundu. Çalışmalar esnasında yurttaşlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Kışanak, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleşen basın toplantısına da katılarak kentteki basın mensuplarının çalışmalarında başarılar diledi.

Basın mensupları ile gerçekleşen buluşmaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın yanı sıra DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçuk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kayapınar Belediyesi eş başkanları Fatma Arşimet ve Mehmet Ali Aydın'ın yanı sıra DBP ve HDP'nin genel merkez yöneticileri de katıldı. Toplantıda ilk olarak DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Şengal'deki IŞİD saldırılarını kınayarak sözlerine başladı. Zümrüt, Selahattin Demirtaş'ın katılacağı miting hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu, ilk kez bir Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidildiğini dile getirerek, "Amed halkı rengi ve kültürüyle bu mitinge katılmalıdır. Herkesi saat 17.00'da İstasyon Meydanı'nda Selahattin Demirtaş için düzenleyeceğimiz mitinge davet ediyoruz" dedi.

YENİ BİR YAŞAMA İHTİYAÇ VAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ta seçim sürecinde iki çizginin mücadelesinin yaşandığını ifade ederek, "Birisi kutuplaştıran, çatıştıran gerilim yaratan statükoyu koruyan, hiçbir özgürlük ve demokrasi vaat etmeyen iki adayın sürdürdüğü kampanya çizgisidir. Birisi de Sayın Demirtaş'ın yürüttüğü ve yeni yaşam çağrısı perspektifiyle yürütülen kampanyadır" dedi. Seçimlerde Türkiye'de yaşayan tüm halklar olarak bir karar verileceğini belirten Kışanak, "Yeni özgürlükçü bir gelecek mi arzuluyoruz? Yoksa şimdiye kadar yaşadığımız sıkıntı ve gerilimlerin artarak devam etmesinden mi yanayız?"diye sorarak, seçimlerin sadece bir makama bir görevli seçmek olmadığını söyledi. Halkların geleceğine karar verilecek bir seçimin olduğuna vurgu yapan Kışanak, "Biz tüm halkımızı bu yeni yaşama sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hep beraber daha demokratik, çoğulcu bir yaşamı arzuluyorsak bu mitinge katılarak duruşumuzu göstermeliyiz" diye konuştu.

MİTİNG ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE DESTEK MİTİNGİ OLACAK

Ortadoğu'daki gelişmelerin yeni yaşam teklifinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Kışanak, "Rojava'da, Kobanê ve Şengal'de yaşananlar, dünden beri Maxmur Kampı'nda yaşanan tedirgin bekleyiş bir kez daha gösterdi ki Ortadoğu'da, Türkiye ve Kürdistan'da herkesin kendi kimliğiyle özgürlük içinde yaşayabileceği yeni bir yaşama ihtiyaç var. İşte bu seçimlerde bizim teklifimiz budur. O nedenle mitingimiz aynı zamanda Rojava'daki halkımızın özgürlük mücadelesine destek mitingi olacaktır. Mitingimiz aynı zamanda Şengal'deki katliama bir cevap mitingi olacaktır. Maxmur'daki halkımıza bir destek mitingi olacaktır. Bu kadim topraklarda tüm kimliklerin tüm kültür ve inançların yan yana kardeşçe özgürlük içerisinde yaşamasını temin edecek yeni yaşam teklifinin mitingi olacaktır" dedi.

'DİYARBAKIR YARIN TARİHİ DURUŞUNU BİR KEZ DAHA SERGİLEYECEK'

Kışanak, "Tüm Amed halkının özgürlüklere, barışa, çoğulculuğa, demokrasiye sahip çıkan bir duruşla mitinge katılacağına inanıyorum. Biz bunu başarabilirsek Amed'deki bu çıkış tüm Kürdistan'ı, tüm Türkiye'yi ve tüm Ortadoğu'yu etkileyebilir. Amed'in misyonunu, sorumluluğunu biliyoruz. Amed sadece Amed değildir. Amed bütün bir bölgeyi etkileyen son derece önemli bir siyasal merkezdir. Son derece önemli bir sosyal merkezdir. Buradaki duruşumuz, çıkışımız herkese özgürlükten yana olan demokrasiden, barıştan, çoğulculuktan yana olan herkese güç ve cesaret verecektir" diyerek 7'den 70'e tüm Diyarbakır halkını 8 Ağustos Cuma günü İstasyon Meydanı'nda tek yürek olmaya davet etti. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'ta kısa açıklamalarda bulunarak, Şengal'de IŞİD saldırılarını kınayıp, yarın gerçekleşecek olan mitinge güçlü katılım çağrısı yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: Yeni Bir Yaşama İhtiyaç Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement