Korgeneral Mehmet Eröz Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Korgeneral Mehmet Eröz Tutuklandı

Korgeneral Mehmet Eröz Tutuklandı

İnternet Andıcı Davası'nda Hakkında Yakalama Kararı Çıkarılan Adana 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz Çıkarıldığı Mahkeme Tarafından Tutuklandı.

09.09.2011 17:48

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Eröz, "Onur kırıcı olan suçlamaları asla kabul etmiyorum. Hiç bir zaman hukuksuz bir yapılanmanın içinde yer almadım. Korgeneral olarak TSK içinde görev yapmaktan başka hiç bir örgüt içinde olmadım" dedi.

Eröz'ün avukatı İlkay Sezer "Tutuklama kararı verirseniz, müvekkilimin tüm kariyeri bitecektir. Suriye hududundaki tek kolordunun komutanı olmasını da dikkate alarak kararınızı verin." dedi.

Korgeneral Mehmet Eröz Merkez Komutanlığı'na bağlı bir araçla Silivri'deki duruşma salonuna getirildi. İnternet Andıcı davası kapsamında hakkına yakalama kararı çıkarılan Korgeneral Mehmet Eröz Birinci Ergenekon davasının duruşması için Silivri'de bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar yüzüne okunarak tutuklandı. Mahkeme Birinci Ergenekon davasına verdiği ara sırasında tutukladı. Korgeneral Eröz kimlik tespiti sırasında 2 çocuğu olduğunu, aylık gelirinin ise 5 bin 500 olduğunu söyledi.

"44 YILDIR BU ÜNİFORMAYI GURURLA VE ŞEREFLE TAŞIYORUM"

Hakkındaki tüm suçlamaları redden Eröz, "44 yıldır bu üniformayı gururla ve şerefle taşıyorum. Beni ortaokulu bitirdiğimde alıp bu rütbelere getiren yurt dışı dahil gerekli eğitimi veren, çok kritik görevlerde ve yerlerde çalıştırarak onurlandıran devletime ve milletime hayatımı ortaya koyarak en iyi şekiyde hizmet etmeyi görev bildim. Eşim ve çocuklarımla bu bilinç için de yetişmiş her zorlukta yanımda olmuş şerefli birer Türk vatandaşıdır. Bugüne kadar ben ve ailem mahkeme yüzü görmedik, ancak şimdi silahlı bir terör örgütü ara yöneticisi olmakla suçlanıyorum. Ben onur kırıcı olan bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. Hiç bir zaman hukuka uygun olmayan ve konusu suç teşkil eden bir emir vermedim. Hiç kimseden de böyle bir emir almadım. Hiç kimseye bir suçun delillerini gizlenmesine yönelik bir emir vermedim. Hiçkimseden de böyle bir emir almadım. Hiç bir zaman hukuksuz bir yapılanmanın içinde yer almadım" dedi.

"TEĞMENLİKTEN KORGENERALLİĞE KADAR HİÇ BİR HUKUKA AYKIRI İŞLEMİM OLMAMIŞTIR"

Eröz, "Teğmenlikten, korgeneralliğe kadar hiç bir hukuka aykırı işlemim olmamıştır. İddianamenin hiç bir yerinde benim örgütlü bir yapının içinde yer aldığımı gösteren somut bir delil yoktur. Korgeneral olarak TSK içinde görev yapmaktan başka hiç bir örgüt içinde de olmadım" şeklinde konuştu. Eröz, "Göreve ilk başladığım 20 Ağustos 2008' de benden 10 yıl önce kurulup işletilmekte olan internet sitelerinin isim ve içeriklerini incelemem ve dairenin kuruluş ve görevlerini hukukilik araştırmasını yapmam benden beklenmemelidir. Ayrıca benim görev sürem içinde sitelerde yayınlanmak üzere önüme hiç bir yazı gelmemiştir. Daire 8 ay bana bağlı olarak görev yapmıştır. Sitelerde yayınlanmak üzere hiç bir emir vermedim ve hiçbir emir almadım. İnternet sitelerinde yer alan bilgiler benim göreve başlamamdan önceki tarihe aittir. Arşiv kayıtlarında da görülmektedir." şeklinde konuştu.

"ALDIĞIM EMİR İNTERNET SİTELERİNİN KAPATILMASI EMRİDİR"

"Bilgisayarları sildirerek bilgi karartması yapılması için emir vermedim ve emir almadım" diyen Eröz sözlerine şöyle devam etti:

"Aldığım emir internet sitelerinin kapatılması emridir. Verdiğim emir de sitelerin kapanması nedeniyle boşa çıkan bilgisayarların iadesi ve iade edilecek bilgisayarlar ile dairedeki TSK nete bağlı bilgisayarlada güvenli temizliğin yapılmasıdır. Dairedeki tüm yazışmalar TSK nete bağlı bilgisayarlarda yapılır. Bu bilgisayarlada hardisk yoktur ve bu bilgiler Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi sistem Başkanlığı (MEBS) ana serverinde saklanır. Bu nedenle bilgi karartmamız mümkün değildir. İnternet bilgisayarlarında ise tüm bilgiler dijital ortamında saklanır ve hiçbir yazıyla yapılmaz. Bu durum çok sıkı denetlenir. İnternet bilgisayarındaki tüm bilgilerin de internet sunucusu firmaların ana serverlerinde olduğu, arşiv çıktılarının her zaman alınabileceği ve bu çıktılarda savcılığınızın elinde olduğuna göre burada da bilgi karartlmam söz konusu değildir."

"BİLGİ KARARTMA NİYETİM OLSA NİYE 9 GÜN BEKLEYEYİM"

Eröz, "Islak imza şeklinde adlandırılan belge 12 Haziranda çıktı. Ben ise bilgisayarların iadesi ve güvenli temizliğin yapılması emrini askeri savcılığın incelemesini tamamlamasından sonra 20 Haziran tarihinde verdim. Yani 9 gün sonra. Bilgi karartma niyetim olsa niye 9 gün bekleyeyim. Evrakların imhası konusunda da emir vermedim. Bu işlem her yıl TSK arşiv yönergesine göre yapılan rutin bir işlemdir" dedi.

"4 AYRI KONUDA İNTERNET İSTELERİ KURULMASI ÖNGÖRÜLMEKTEYDİ"

Eröz son olarak konuşmasını şöyle tamamladı:

"Taraf gazetesinin 4 Şubat 2009 tarihli haberiyle siteler gündeme geldiğinde söz konusu sitelerin Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde kurulduğu ifade edilmiştir. Ancak komuta katı, o anda olayların geldiği aşama ve bazı yasa değişiklikleri yapılmış olması nedeniyle mevcut internet sitelerinin yayınlarının durdurulması ve bunların mevcut yasa ve direktifler çerçevesinde incelenerek yeniden yapılandırılması emri verdi. Bizde harekat başkanlığı olarak çalışmaya başladık. Genelkurmayın ilgili başkanlıkları ve Genelkurmay Adli Müşavirliği ile koordineli olarak bir andıç hazırlayın 14 Nisan 2009 tarihinde komuta katının onayını aldık. Andıçta tanıtım ve bilgilendirme maksatlı 4 ayrı konuda internet isteleri kurulması öngörülmekteydi. İşletilmesi planlanan 4 ayrı konudaki internet sitelerini daha önce kapatılan internet siteleriyle bir bağlantısı veya bağı yoktur. Andıçta bu yönüyle eski sitelere atıf yoktur. İrtica ile Mücadele eylem konusunun basında yer aldığı 12 Haziran 2009 tarihinde biz daha kurulacak sitelerin isim ve içerikleriyle şube müdürlerinin kendi adlarına site almaları üzerinde çalışıyorduk. ve sonuçları henüz bana getirilmemişti. Bu çalışma yapıldıktan sonra sitelerin faaliyete geçmesi için bir uygulama emri yayınlamamız gerekiyordu. Çünkü ardıç bir emir değildir. Komutandan alınan bir onaydır. Onay verilen faaliyetin nasıl uygulamaya geçeceği emirle olur."

"TUTUKLAMA KARARI VERİRSENİZ, MÜVEKKİLİMİN TÜM KARİYERİ BİTECEKTİR"

Eröz'üna avukatı İlkay Sezer de müvekkilinin meslek yaşamı boyunca hukukun dışına çıkmadığını belirterek, suçsuz olduğunu belirtti. Avukat Sezer 'Tutuklama kararı verirseniz, müvekkilimin tüm kariyeri bitecektir. Suriye hududundaki tek kolordunun komutanı olmasını da dikkate alarak kararınızı verin" dedi.

ERÖZ TUTUKLANDI

Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel sanığın üzerine atılı suçun mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi ve delileri karartma gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. Yaklaşık 15 dakikanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suç, delilleri karartma ve kuvvetli suç şüphesi bulunmasını gerekçe göstererek "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütü kurmak ya da yönetmek" suçlarından Eröz'ün tutuklanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Tutuklanan Eröz Hasdal Cezaevi'ne gönderildi

İNTERNET ANDICI DAVASINDA TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ

İnternet Andıcı davasında tutuklu sayısı Eröz ile birlikte 11'e yükseldi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Albay Ziya İlker Göktaş ise teslim olmaları bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korgeneral Mehmet Eröz Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement