Kuş Kafesine Hat Motifleri İşliyor - Son Dakika
Güncel

Kuş Kafesine Hat Motifleri İşliyor

Kuş Kafesine Hat Motifleri İşliyor

Manisa'da iddia uğruna başladığı ahşap oymacılığında ustalaşan Sabahattin Aşık, tasarımını kendisinin yaptığı kuş kafeslerini hat motifleriyle süsleyerek, Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyo...

10.12.2013 11:34

SEDAT ŞİMŞEK - Manisa'da iddia uğruna başladığı ahşap oymacılığında ustalaşan Sabahattin Aşık, yaptığı kuş kafeslerini hat motifleriyle süsleyerek, Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyor.

AA muhabirinin görüştüğü 48 yaşındaki Sabahattin Aşık, uzun yıllar motor tamirciliği yaptığını, ahşap oymacılığına arkadaşlarının "yapamazsın" dediği kıl testere yardımıyla başladığını söyledi.

Aynı işi yapan resim öğretmenini bir süre izlediğini ve bu sayede kendini geliştirme fırsatı bulduğunu belirten Aşık, daha sonra kendine ait iş yerinde kıl testeresi ile hat motiflerini kusursuz şekilde işlemeye çalıştığını, ceviz, gül, padok, abanoz ağacı kullanarak sanat eseri niteliğinde kuş kafesleri yapmaya başladığını kaydetti.

Kendine has figürler oluşturdu

Aradan geçen sürede bu alanda kendine özgü figürler geliştiren Aşık, boya kullanmadan farklı ağaç parçaları ile kafes üzerine kuş deseni yapabildiğini bildirdi. Değişik hat motiflerinin kalıplarından farklı, istenilen ölçülerde kalıplar çıkararak kafes üzerine uygulayabildiğini anlatan Aşık, kıl testeresi ile sergilediği sanatının sırrının "sabır" olduğunu, bazen günde 18 saat çalışarak kafesi yaklaşık bir hafta içerisinde tamamladığını dile getirdi.

Türkiye'de bu işi 5-6 ustanın yapabildiğine değinen Aşık, kuş meraklılarının kendisini bir şekilde bulduğunu, 500-700 liraya imzasını taşıyan kafesleri sattığını ifade etti.

Kafes talebini karşılayamadığını bildiren Sabahattin Aşık, sanatını öğretecek birilerini bulmaya çalıştığını sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuş Kafesine Hat Motifleri İşliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement