Lâle Üzerine Keyifli Bir Sohbet - Son Dakika
Güncel

Lâle Üzerine Keyifli Bir Sohbet

Lâle Üzerine Keyifli Bir Sohbet

Gül İrepoğlu, İstanbul Lâle Festivali kapsamında özel bir söyleşiyle lâlenin imparatorlukları etkileyen tarihini ele alıyor.

23.04.2013 11:15  Güncelleme: 11:20

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Lâle kitabını hazırlayan sanat tarihçi, mimar ve yazar Gül İrepoğlu, İstanbul Lâle Festivali'ne özel bir söyleşiyle lâlenin imparatorlukları etkileyen, sanata yön veren uzak ve yakın tarihini ele alıyor. 25 Nisan Perşembe günü, saat 18.30'da ANAMED'de gerçekleşecek söyleşide İrepoğlu, "Lâle" üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirecek.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Lâle kitabını hazırlayan sanat tarihçi, mimar ve yazar Gül İrepoğlu, İstanbul Lâle Festivali kapsamında özel bir söyleşiyle lâlenin imparatorlukları etkileyen, sanata yön veren uzak ve yakın tarihini ele alıyor.

Gökkubbeye uzanan biçimi, göz kamaştıran renkleri ve kusursuz endamıyla dünyanın pek çok köşesine damgasını vuran, şenliklerle kutlanan lâlenin verdiği esinler, büründüğü simgeler, el verdiği şiirler, renklendirdiği resimler, bezediği mekânlar, yerleştiği yürekler… Sultanların çiçeği: Lâle başlıklı bu sohbet 25 Nisan Perşembe günü, saat 18.30'da ANAMED'de gerçekleşecek.

Yazar İrepoğlu, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Lâle kitabında bu muhteşem çiçekle ilgili "Lâleye, bu ece çiçeğe yaklaştıkça onu saran halenin genişliği belirginleşir. Lâleye değen bakış o güzelliği yüreğe taşır, yürekse onu bırakmayıp tutmayı arzular. Gökkubbeye uzanan biçimi, göz kamaştıran renkleri ve benzersiz endamıyla girer gönüllere lâle, yüzyıllardır" diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lâle Üzerine Keyifli Bir Sohbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement