Maden Faciasından Kurtuldu, Kızı İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Maden Faciasından Kurtuldu, Kızı İçin Yardım Bekliyor

Maden Faciasından Kurtuldu, Kızı İçin Yardım Bekliyor

Soma faciasından kurtulan maden işçisi bir daha yeraltına inmeyeceğini söyledi. Kızının beyninde tümör olan Mahmut Buran, şimdi yardım bekliyor.

23.05.2014 09:55  Güncelleme: 11:01

zmir'in Kınık İlçesi'nde yaşayan ve kızının beyninde tümör tespit edilince, sigortası olduğu için madende çalışmaya başlayan ve faciadan kurtulan 36 yaşındaki Mahmut Buran, bir daha yeraltına inmeyeceğini dile getirdi ancak, kızının beyninde tümör olduğunu tedavisi için yardım istediğini belirtti.

Hastalığı nedeniyle eğitim alamayan 14 yaşındaki Cansel Buran, "Sağlığıma kavuşmak, eğitimimi tamamlayıp işçilerin haklarını savunmak için avukat olmak istiyorum" diye konuştu. İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, genç kızın sağlına kavuşması için gerekenin yapılacağını bildirdi.

KIZININ TEDAVİSİ İÇİN MADENE GİRDİ

Türkiye'nin en büyük maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'nde, hayatını kaybeden 301 kişi ile yaralanan onlarca işçinin, neredeyse her birinin evinde ayrı bir dram yaşanıyor. O işçilerden biri de üç çocuk babası Mahmut Buran. 2007 yılında kızı Cansel Buran'ın, sekerek yüremesinden şüphelenip, hastaneye götüren Mahmut Buran, kızının beyninde tümör olduğunu öğrenince şok yaşadı. Daha önce günlük işlerde çalışan Mahmut Buran, kızının tedavisini yaptırmak üzere, sigortalı olması nedeniyle facianın yaşandığı madende işe başladı. Evinin geçimini sağlamaya çalışan Buran, kızının durumunun kötüye gitmesiyle çaresizlik içinde kaldı.

ARKADAŞLARINI SON KEZ GÖRDÜ

Facianın yaşandığı gün, sabah mesaisi biten Buran, olacaklardan habersiz son kez gördüğü arkadaşlarına işini devretti. Bir süre sonra acı olayı öğrenen Buran, çalıştığı maden ocağına gittiğinde işi devrettiği arkadaşlarının cansız bedenleriyle karşılaştı. Aynı felakette akrabalarını da kaybeden Buran, günlerce maden ocağının önünde bekledi. Evde annesi Sevinç Buran (33), kardeşleri Gülşah Buran (10) ve Muharrem Buran (6) ile babasını bekleyen Cansel Buran, kendisiyle yakından ilgilenen ve çok sevdiği, babasının amcasının oğlu henüz 40 günlük evli Serkan Buran'ın (27) hayatını kaybettiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadı, birkaç gün babasıyla da görüşemeyen talihsiz Cansel içine kapandı.

YARDIM BEKLİYORLAR

Bir daha madende çalışmayı düşünmediğini belirten Mahmut Buran, kızının tedavisi için yardım çağrısında bulundu. Buran, "Buralarda iş bulmak kolay değil. Madende bir daha çalışmayı düşünmüyorum. Ama kızımın tedavi olması gerekiyor. Durumumuz ortada sesimiz duyulsun istiyoruz." dedi.

"ZOR DURUMDAYIZ"

Zaman zaman gündelik işlere gittiğini, zor durumda olduklarını aktaran anne Sevinç Buran ise tek isteğinin kızının biran önce sağlığına kavuşması olduğuunu belirtti.

AVUKAT OLACAK

Beynindeki tümörün riskli bölgede olduğu öğrenilen ve yürümekte güçlük çeken Cansel Buran ise "Eğitimime devam edip avukat olmak istiyorum. Büyüdüğümde işçilerin haklarını savunacağım." diye konuştu.

SAĞLIĞIYLA İLGİLENİLECEK

Aileyi ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Cansel Buran'ın sağlığına kavuşması için gerekenlerin yapılacağı sözünü verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden Faciasından Kurtuldu, Kızı İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ezo: boy boy reklam yapan ünlüler reklamla olmaz işte fırsat yardım elinizi uzatın lütfen bizde sizi gönülden tebrik edelim elinden gelen yardım etsin insanlık adına 25 0 Yanıtla
  • tayhan: SOMA FACİASINDAN SONRA DÜNYACA YARDIM PARASI TOPLADILAR NEREYE GİDİYOR BU PARALAR MADEN SAHİBİNEMİ TOPLUYORSUNUZ PARALARI 4 0 Yanıtla
  • mine er: ayakta zor duruyo çocuk niye zorla oturtuyorlar spikerede bravo yani 0 0 Yanıtla

Advertisement