Maganda Sakat Bıraktı Ama O Yılmadı - Son Dakika
Güncel

Maganda Sakat Bıraktı Ama O Yılmadı

Maganda Sakat Bıraktı Ama O Yılmadı

Denizli'de 6 yıl önce gittiği düğünde maganda kurşununun beline isabet etmesi sonucu sakat kalıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olan 40 yaşındaki Murat Turan, hayata okçuluk sporuyla tutundu.

02.12.2015 17:10

Denizli'de 6 yıl önce gittiği düğünde maganda kurşununun beline isabet etmesi sonucu sakat kalıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olan 40 yaşındaki Murat Turan, hayata okçuluk sporuyla tutundu. Milli takıma seçilen Turan, Nisan ayında Fransa'da yapılacak olan Okçuluk Avrupa Şampiyonası'na Türkiye'den katılacak 3 okçudan biri olmayı başardı.

Tunceli'de vatani görevini Komando olarak tamamlayan Murat Turan, Şişe Cam'da işçi olarak çalışırken, 2009 yılında gittiği düğünde maganda kurşunuyla hayatı değişti. Düğünde bir maganda tarafından tabancayla açılan ateş sonucu Turan'ın beline kurşun isabet etti. Ağır yaralanan Turan, 33 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaklaşık 3 yıl içinde 8 ayrı ameliyat geçirdi. Maganda kurşunuyla sakat kalıp tekerlekli sandalyeye mahkum olan Turan, hayata küserken; okçuluk sporuyla tanıştı. Tekerlekli sandalyeye rağmen hayata okçuluk sporuyla tutunan Turan, Okçuluk Antrenörü Nursel Çokak'ın yardımlarıyla kendisini geliştirdi. Turnuvalarda başarı gösteren Turan, milli takıma seçildi.

Katıldığı düğünde bir magandanın tabancayla ateş açması sonucu sakat kaldığını belirten Murat Turan, "Yapılan ameliyatların ardından omurilik felçlisi olarak kaldım. 2 yıl içinde değişik hastanelerde 8 ameliyata geçirdim. Tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Ama hayattan yılmadım. Okçuluk sporuyla tanıştım ve hayatım değişti. 2013 yılında okçuluk sporuyla tanıştım. Turnuvalarda büyük başarı gösterdim. Engelim var diye hiç yılmadım. Çek Cumhuriyeti'nde yapılan bir turnuvada Dünya dördüncüsü oldum. Şimdide Nisan arasında Fransa'da yapılacak olan Okçuluk Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım. Önümüzdeki aylarda çok ciddi bir kampa gireceğiz. Benim en büyük hedefim Olimpiyatlara gidebilmek. Engelli arkadaşlarım evde yatmasınlar, engele takılmasınlar, engele basarak üste çıksınlar. Mutlaka hayatlarında bir aktivite olsun, spor yapsınlar. Benim hayatın okçuluk sayesinde değişti. Onlarınki de değişebilir. Sonuç ne olursa olsan ben yaşadığım hayattan memnunum" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maganda Sakat Bıraktı Ama O Yılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement