Mardin Cezaevi'nde Çocuklar Akşam, Büyükler Sabah Yatakları Ateşe Verdi (3) - Son Dakika
Güncel

Mardin Cezaevi'nde Çocuklar Akşam, Büyükler Sabah Yatakları Ateşe Verdi (3)

Mardin Cezaevi\'nde Çocuklar Akşam, Büyükler Sabah Yatakları Ateşe Verdi (3)

VALİLİK.Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, yazılı olarak yaptığı açıklamada bugün saat 09.15 sıralarında Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde toplam 80 terör hükümlü ve tutuklusunun kaldığı 2 koğuşta çıkan yangın sonucunda 1 tutuklunun hafif...

15.07.2012 15:15

Mardin CEZAEVİ'NDE ÇOCUKLAR AKŞAM, BÜYÜKLER SABAH YATAKLARI ATEŞE VERDİ (3)

VALİLİK: 2 KOĞUŞTA YANGIN ÇIKTI, 1 YARALI

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, yazılı olarak yaptığı açıklamada bugün saat 09.15 sıralarında Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde toplam 80 terör hükümlü ve tutuklusunun kaldığı 2 koğuşta çıkan yangın sonucunda 1 tutuklunun hafif yaralandığını bildirdi. Yaralının Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtilen açıklamada, "Çıkan yangın kontrol altına alınarak, saat 09.30 sıralarında söndürülmüştür. Olayın öğrenilmesini meteakip güvenlik güçlerince gerekli tedbirler derhal alınarak cezaevine takviye kuvvetler gönderilmiştir" denildi.

Bu arada BDP Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, olaylar üzerine cezaevine gelerek son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cezaevi Savcısı Zekeriya Kabasakal ile görüşen Türk ve Kaplan, son durum ile ilgili bilgi aldı. Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan BDP Mardin Milletvekili Ahmet Türk, burada bekliyen tutuklu ve hükümlü yakını yaklaşık 400 kişiyi teselli etmeye çalışarak, şöyle dedi:

"Siyasi tutuklu arkadaşlarımızla görüştüm. Savcı beyle de aynı görüşmeyi yaptım. Burada onların da siyasi özgürlükleri için bir eylem yaptılar, onlar da kendi özgürlükleri için bu eylemi yaptılar. Hiç bir olumsuz haraket yoktur. Sadece bir arkadaşımız, ayağı ile koğuştaki kalorifer peteğine vurması sonucu hafif yaralanmıştır. Hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu olup tekrar cezaevine getirildi. Bana inanın ve lütfen dağılınız. Hiç bir olumsuz şey yoktur."

Bunun üzerine tutuklu ve hükümlü yakınları dağıldı. AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, cezaevi önünde toplanan mahkum yakınlarını teselli etmek için Cezaevi Savcılığı ile telefonla görüştü.

AA,NG(GG/İD) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Cezaevi'nde Çocuklar Akşam, Büyükler Sabah Yatakları Ateşe Verdi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement