Mersin - Dengir Mir Mehmet Fırat: Kendine Menderes'i Kefeni Misal Alma Hırsızlığın Cezası İdam... - Son Dakika
Güncel

Mersin - Dengir Mir Mehmet Fırat: Kendine Menderes'i Kefeni Misal Alma Hırsızlığın Cezası İdam...

Mersin - Dengir Mir Mehmet Fırat: Kendine Menderes\'i Kefeni Misal Alma Hırsızlığın Cezası İdam...

Dengir Mir Mehmet Fırat: Kendine Menderes'i kefeni misal alma hırsızlığın cezası idam değil "Halkı provoke ederek sokağa dökmek istiyorlar oyuna gelmeyeceğiz" HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin Mersin mitinginde, "Merak etme, korkma. Kendine Menderes'i, kefeni misal alma. Hırsızlığın cezası idam değil. Kaldı ki biz idama karşıyız. İdamın insanlık suçu olduğuna inanıyoruz.

18.05.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dengir Mir Mehmet Fırat: Kendine Menderes'i kefeni misal alma hırsızlığın cezası idam değil

"Halkı provoke ederek sokağa dökmek istiyorlar oyuna gelmeyeceğiz"

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin Mersin mitinginde, "Merak etme, korkma. Kendine Menderes'i, kefeni misal alma. Hırsızlığın cezası idam değil. Kaldı ki biz idama karşıyız. İdamın insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Çok çok hapis yatarsınız. Çaldıklarınızı bu millete, geri verirsiniz. Bundan da kurtuluş yok" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Birileri sizden çok korkuyor. Korkmakta haklılar. Ne yaparlarsa yapsınlar 7 haziran akşamı demokratik yollar ile onlar iktidardan düşecek. Korkuyorlar. Birilerini arkasına sığınmaya çalışıyorlar. Birisi çıkmış meydanlara diyor ki kefenimiz boynumuzda rahmetli Menderes gibi biz bu demokrasiyi savunacağız diyor. Unutuyorlar. Rahmetli Menderes, yapmış oldukları Engizisyon Mahkemesi'nin bütün araştırmalarına rağmen bu devletten, hazinesinden, bu milletten bir kuruş bile çaldıklarını ispat edemediler. Ama Menderes, kendisine ait olan Çakır Bey Çiftliğini ikiye bölüp yarısını topraksız köylülere tapularını vererek dağıtan bir insandı. O halkın şehidiydi. O bizdendi. Kendilerini sakın bununla kıyaslamasınlar. 500 yakın koruma 750 çevre koruması ile korunan insanlar bu halktan korkuyor. Hem sizden vekalet işitiyor hem de korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

"HALKI PROVOKE EDEREK SOKAĞA DÖKMEK İSTİYORLAR OYUNA GELMEYECEĞİZ"

Dengir Mir Mehmet Fırat, "Söyleyecekleri tek şey var. Provokasyon, provokasyon, bu halkı provoke etmek. Sokağa dökmek istiyorlar. Ama o oyuna gelmeyeceğiz, gelmeyeceğiz, gelmeyeceğiz" dedi.

"İSTER BAŞBAKAN İSTER CUMHURBAŞKANI HIRSIZLIK YAPTIĞI ZAMAN"

Fırat, "Biri hırsızlık yaptığı zaman ister başbakan ister cumhurbaşkanı olsun. Desin ki Kuran-ı Kerim bunu yasak ediyor. Haram ediyor. Bu dünyada hesap vermezseniz öbür dünyada bunun hesabını mutlaka sorarlar demesi lazım. Ama diyemiyorlar. İşte biz özgür bir dinin temellerini Müslümanlığın o yüce Müslümanlığın özgürce ifade edilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"KENDİNE MENDERES'İ KEFENİ MİSAL ALMA HIRSIZLIĞIN CEZASI İDAM DEĞİL"

Fırat, "Merak etme, korkma. Kendine Menderes'i, kefeni misal alma. Hırsızlığın cezası idam değil. Kaldı ki biz idama karşıyız. İdamın insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Çok çok hapis yatarsınız. Çaldıklarınızı bu millete, geri verirsiniz. Bundan da kurtuluş yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Dengir Mir Mehmet Fırat: Kendine Menderes'i Kefeni Misal Alma Hırsızlığın Cezası İdam... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement