MHP Heyeti Akçakale'de İncelemelerde Bulunuyor - Son Dakika
Güncel

MHP Heyeti Akçakale'de İncelemelerde Bulunuyor

MHP Heyeti Akçakale\'de İncelemelerde Bulunuyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri bölgede incelemeler yaptı.

05.10.2012 15:46

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri bölgede incelemeler yaptı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve bazı kamu kurum ve kuruluşları ile taziye evlerini ziyaret eden MHP heyetinde, milletvekilleri Hasan Hüseyin Türkoğlu, Seyfettin Yılmaz, Turan Çirkin ve parti üyeleri bulunuyor. Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensupların sorularını yanıtlayan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, bölgede incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Akçakale'de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın akrabalarına başsağlığı ve Akçakale halkına şifa dilemek için buradayız. Bölgede yaşanan gelişmeleri yerinde görmek, sorunları tespit etmek ve üst makamlara bildirmek için buradayız. Bu çerçevede belediyeden, emniyet müdürlüğünden ve kaymakamlıktan bilgiler aldık" dedi.

Bölgede yaşanan sıkıntının Türkiye'nin dış politikasından kaynaklandığını söyleyen Türkoğlu, "İflas etmiş bir sıfır sorun politikası adı altında başlayan bu macera, sıfır sorundan sıfır komşuya dönüşmüş halde.

Neredeyse sorunumuz olmayan hiçbir komşu kalmadı. Bu yanlış isabetsiz politikaların neticesinde bugün Türkiye ve bu coğrafya yani Şanlıurfa ve Akçakale bu yanlış politikaların bedelini ödüyor. Bu bedel başta biraz ekonomikti ve huzurumuza ilişkindi. Ama maalesef bu bedel son günlerde can kaybı haline dönüşmüştür" diye konuştu.

Yeri ve zamanı geldiğinde vatandaşların bu dış politikanın sahiplerine gerekli cevabı vereceğini dile getiren Türkoğlu, "Ama biz de şimdiden vatandaşımızla beraber ifade ediyoruz ki, hükümetimiz biran evvel yanlışlarından dönsün. Doğru politikalar uygulasın, biz MHP olarak da bu milli meselelerde doğru politikalar uygulamaya niyetli olan hükümete her türlü desteği veririz. Tezkerede bu destek vereceğimiz politikalardan biridir. Biz hem sağ seçmenler hem sol seçmenlerden aldığımız acımasız, haksız eleştirilere rağmen milli meselelerde iktidara meclisten istedikleri kararı almaya yardımcı olmaya devam ediyoruz. Bizim tezkereden dolayı hükümetten beklediğimiz şey bu bölgede, Kuzey Irak'ta aynen Irak savaşından dolayı oluşmuş otorite boşluğunun Suriye'de de oluşmasını engellemesi ve biran evvel Suriye'de kararlılığımızı göstererek de ister muhalifler olsun, ister hükümet yanlıları olsun, vatandaşımızın başına bir iş gelmesini önlemek. Teskere ile desteğimiz tamdır" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP Heyeti Akçakale'de İncelemelerde Bulunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement