Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

İHH ve Özgür Der'in öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Fatih Camisi’nden Saraçhane Parkı'na yürüdü

27.07.2013 16:49

Mısır'da güvenlik güçlerinin demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto etmek için İHH ve Özgür-Der'in öncülüğünde bir araya gelen grup, Fatih Camisi'nden Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Fatih Camisi'nde öğle vakti toplanan grup, "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Uyan, diren, özgürleş" ve "Paşaların tankı, susturamaz halkı" sloganları atarak, sık sık tekbir getirdi.

"Mısır'da darbenin karşısında, Müslüman Kardeşlerin yanındayız" ve "Darbeye sessiz kalanlar, bu katliamın suç ortaklarıdır" yazılı pankartlar açan vatandaşlar, İngilizce ve Arapça dövizlerle Mursi'ye destek verdi.

Camide öğle namazı kılan grup, Fevzi Paşa Caddesi'ni trafiğe tek yönlü kapatarak, Saraçhane Parkı'na yürüdü. Göstericiler, Mısır ve Filistin bayrakları ile "Özgür Suriye Ordusu" flamaları taşıdı.

Saraçhane Parkı'nda konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Allah'ın, kendi yolunda ölenler için dua istediğini ve bu kişilere mal ve canları karşılığında cenneti vadettiğini söyledi.

"Müslümanların yalnız olmadığını gösterdik"

Kaya, burada, Mısır'da bu sabah hayatını kaybedenler için toplandıklarını ve Müslümanların yalnız olmadığını gösterdiklerini kaydetti.

Mısır'daki darbe sürecinden bahseden Kaya, "3 Temmuz günü bir darbe yapıldı. Darbe öncesi cuntacı Sisi, '48 saat mühlet veriyorum' dedi ve arkasından darbe yaptı. 2 gün önce '48 saat mühlet veriyorum' dedi, katliam yaptı. Şimdiden 100'ü aşkın şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Mısırlı kardeşlerimizin daha ne kadar şehit vereceğini tahmin etmek mümkün değil" diye konuştu.

Kaya, Mısır'daki darbe yönetiminin büyük bir zulüm uyguladığını ve büyük bir pervasızlıkla hareket ettiğini ifade ederek, uluslararası camianın 1 aydır tüm olup biten karşısında sessiz kaldığını savundu.

"Halkın iradesi ipotek altına alındı"

Rıdvan Kaya, Mısır'da halkın iradesinin ipotek altına alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Açık bir şekilde halkın iradesi, Muhammed Mursi şahsında ipotek altına alınmışken, tanklarla silahlarla halk katledilirken, hala dünyanın pek çok ülkesi, uluslararası güçler hala 'darbe midir başka bir şey midir' diye tartışmaktadır. 2,5 yıldır Suriye'de Müslümanları katleden zalimlerin yaptıklarına 'katliam' diyemeyenler, Beşşar katilini bir şekilde meşrulaştıranlar, 'iç savaş' benzeri kavramlarla Suriyeli Müslümanların direnişini küçültmeye çalışanlar, bugün Mısır'daki darbeye 'darbe' diyememektedirler. Aynı zulüm, aynı ikiyüzlülük, aynı canavarlık karşımızdadır. Bunu unutmayacağız."

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 25 gündür nerede tutulduğunun bilinmediğini aktaran Kaya, Mursi'ye "casusluk" suçlaması yapıldığını dile getirdi.

Kaya, "Darbeciler, Gazze tünellerini kapattılar. Gazze'ye abluka uygulamaya başladılar. Gazze'nin nefes almasını engellemeye çalıştılar. Mısır cuntası işbaşına gelir gelmez, Suriyeli mültecileri perişan etti. İslam düşmanları her yerde, İslami direnişi boğmaya çalışıyor. Müslümanların olduğu her yerde Müslümanları boğmaya çalışıyorlar. Bugün Gazze'deki Müslümanlar, İslami direnişte oldukları için, Hamas'a destek verdikleri için karalanmakta" dedi.

Konuşmanın ardından Grup Yürüyüş üyesi bir kişi şarkı söyledi. Grup, edilen duanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement