Mısır'da Film Festivali - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Film Festivali

Mısır\'da Film Festivali

Mısır'ın güneyindeki El-Uksur kentinde 320 filmin gösterileceği "El-Uksur Afrika Filmleri Festivali" 8-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

20.02.2013 23:29

Mısır'ın güneyindeki El-Uksur kentinde 320 filmin gösterileceği "El-Uksur Afrika Filmleri Festivali" 8-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival organizasyonundan yapılan açıklamada, 35 ülkeyi temsilen kısa ve uzun metrajlı 320 filmin gösterileceği festivalin açılış galasının, Kongo ve Kanada ortak yapımı "Savaşın Büyüsü" filmi ile yapılacağı belirtildi.

Festivalde "Mısır bağımsız sineması", "Diasporadaki Afrikalılar", "Arap Baharı" konu başlıkları altında kısa ve uzun filmlerle birlikte animasyon filmlere de yer verileceği kaydedildi.

Açıklamada, festivale Malili yönetmen Süleyman Sese, Mısırlı eleştirmen Semir Ferid ve animasyon filmleriyle tanınan yönetmen Şoykar Halife'nin şeref konuğu olarak katılacağı bildirildi.

Festival Başkanı Seyyid Fuad, festival için El-Uksur kentinin tercih edilmesini, "Mısır-Afrika ilişkileri için efsanevi bir kutlama" olarak değerlendirdi.

Fuad, kentin misafirlerini hayran bırakacak güzellikte olduğunu ve misafirler için Mısır'da turistik geziler düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Kevser el-Huli/ Hacer Başer/ Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement