Mısır ve İngiltere, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ele aldı - Son Dakika
Güncel

Mısır ve İngiltere, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ele aldı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İngiltere'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Tarık Ahmed ile İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ve Filistin devletinin tanınmasının gerekliliğini ele aldı. İki bakan, Gazze'deki krizi durdurmak ve insani krizi azaltmak için işbirliği yapma konusunda anlaştı. Şükri, tam bir ateşkesin öncelenmesi ve BMGK'nin kararının uygulanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Filistin devletinin tanınması ve yardımların kara yoluyla ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini belirtti. İki taraf, şiddetin yayılmasını önlemek için uluslararası çabaları yoğunlaştırma konusunda mutabık kaldı.

28.03.2024 18:47  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İngiltere'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Tarık Ahmed ile İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ve Filistin devletinin tanınmasının gerekliliğini ele aldı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki Bakan başkent Kahire'de bir araya geldi.

Bakanlar, "Gazze Şeridi'ndeki krizi ve devam eden saldırıları durdurmak ve Gazze'deki insani krizi ve yansımalarını azaltmak için iki ülke arasındaki işbirliğini" masaya yatırdı.

Mısırlı Bakan Şukri, "Filistinli sivillerin hayatlarının korunması ve sivillere yardım sağlanması için tam bir ateşkesin öncelenmesinin önemini" vurgulayarak, "BMGK'nin kalıcı bir ateşkes sağlanmasına ilişkin kararının uygulanmasının sağlanması" gerektiğini belirtti.

Şükri, İngiliz Bakan'la görüşmesinde, "Filistin devletinin tanınması ve Filistin devletinin tam üyeliğinin onaylanması yönünde ciddi adımlar atılması gerektiğini" dile getirdi.

Yeterli yardımın en etkili şekilde kara yoluyla yapılabileceğini söyleyen Şukri ayrıca, "İsrail'e, Gazze Şeridi'yle olan tüm kara geçişlerini açması için baskı yapılması gerektiğini" ifade etti.

Açıklamada ayrıca, iki tarafın, "uluslararası barış ve güvenliği korumak amacıyla, şiddetin bölgenin diğer bölgelerine yayılmasını önlemek için uluslararası çabaları yoğunlaştırması" konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır ve İngiltere, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ele aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement