Muğla'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Muğla'daki Orman Yangını

Muğla\'daki Orman Yangını

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Pazar günü Zeytinköylü yangın zedelere geçmiş olsun dileklerini iletmek ve bir takım açılışlarda bulunmak üzere Muğla'ya geleceğini bildirdi.

08.09.2017 21:56

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Pazar günü Zeytinköylü yangın zedelere geçmiş olsun dileklerini iletmek ve bir takım açılışlarda bulunmak üzere Muğla'ya geleceğini bildirdi.

Mete, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Menteşe ilçesi Zeytinköy'deki yangının olduğu sırada Ankara'da İl başkanları toplantısında olduğunu belirterek, "Muğla'ya ve Zeytinköylü yangın zedelere geçmiş olsun. Yaraları kısa sürede sarılacaktır." dedi.

Yangına, kısa sürede müdahale edildiğini vurgulayan Mete, ekiplerin 13 helikopter, 4 uçak, 152 arazöz ile yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Zorlu havaya ve coğrafyaya rağmen devletin gücünün bölgede hissedildiğini anlatan Mete, devletin yangın söndürmedeki başarısının daha büyük bir facianın önüne geçilmesini sağladığını ifade etti.

Mete açıklamasında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Pazar günü Zeytinköylü yangın zedelere geçmiş olsun dileklerini iletmek ve bir takım açılışlarda bulunmak üzere Muğla'ya geleceğini vurguladı.

Zeytinköy'de çıkan yangında, yangın havuzlarında su bulunmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Mete, şunları söyledi:

"Onca hava aracının yangına müdahale esnasında bir kazaya sebebiyet vermemek ve hava trafiğini kontrol etmek adına denizden de su alındı. Yangın esnasında kullanıldığı halde köyün kuzeyinde bulunan su havuzunda halen yüzde 60 civarında su bulunmaktadır. Bunu havuzlarda su yoktu şeklinde ifade etmek üzücüdür."

İl Başkanları toplantısında Sağlık Bakanı ile görüştüklerini belirten Mete, "Açılışı yapılacak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anjiyo hizmetinin verilmesi, ek kara ambulansı, deniz ve hava ambulansı taleplerimizi ilettik. Fethiye ve Seydikemer ilçelerimizin hizmetine sunulmak üzere teşekküllü bir hastane ihtiyacı olduğunu bakanımıza bildirdik." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ilettikleri imar sorununa ilişkin sorunların çözümü için bakanlıkça uzmanların gönderileceğini kaydeden Mete, "Bunun müjdesini de veriyorum. Konu ile ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çalışmaları takip edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement