Nakil Umuduyla Mardin'den Antalya'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Nakil Umuduyla Mardin'den Antalya'ya Geldi

Nakil Umuduyla Mardin\'den Antalya\'ya Geldi

Mardin'de böbreklerini kaybedip diyalize mahkum olan 51 yaşındaki Murat Eroğlu, böbrek nakli umuduyla Antalya'ya geldi.

12.03.2015 11:29  Güncelleme: 12:21

Mardin'de 4 yaşındayken geçirdiği çocuk felci sonrası tekerlekli sandalyeye, 31 yaşına geldiğinde ise böbreklerini kaybedip diyalize mahkum olan 51 yaşındaki Murat Eroğlu, doktorlarının "Böbrek nakli olman gerekiyor" demesi üzerine nakil umuduyla Antalya'ya geldi.

Mardin'de 11 çocuklu ailenin 5'inci çocuğu olarak dünyaya gelen Murat Eroğlu, 4 yaşında çocuk felci sonrası yürüme yeteneğini yitirdi. 31 yaşına geldiğinde böbreklerinin iflas ettiğini öğrenen Eroğlu, diyalize girmeye başladı. Çocukluğu boyunca bisiklete binme hayali kuran, gerçekleştiremeyince bisiklet tamircisi olan Murat Eroğlu, doktorlarının nakil olması gerektiğini belirtmesi üzerine Mardin'den Antalya'ya geldi.

Her iki ayağı da felçli olduğu için yıllarca sürünerek yaşadığını anlatan Murat Eroğlu, "Arkadaşlarım koşup oynarken onları ağlayarak izlerdim. En büyük isteğim bisiklete binmekti. Belki bu arzumu yerine getiremedim ama bisiklet tamircisi olarak bu özlemimi biraz olsun dindirdim. Ömrüm bisiklet ve onları tamirle geçti" diye konuştu.

SOL BÖBREKTE 3, SAĞ BÖBREKTE 4 TAŞ

20 yıl önce böbreklerinde oluşan ağrı nedeniyle gittiği Diyarbakır Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde sol böbreğinde 3, sağ böbreğinde 4 taş olduğunu öğrendiğini aktaran Eroğlu, şöyle dedi:

"Ameliyatla böbreklerimdeki taşları aldılar. Ancak her iki böbreğimin de tamamen bittiğini ve diyalize girmem gerektiğini öğrendim. Artık mesleğimi daha zor şartlar altında yapabiliyordum. Ben ve 83 yaşındaki annem aynı evi paylaşıyorduk. Onun da tüm bakımını yapmaya çalışıyordum. Annem Kadriye Eroğlu'nu 1 ay önce kaybettim. Doktorlar nakil olmamı söyledikleri halde annemi yalnız bırakmamak için girişimde bulunamamıştım. Annemin ölümünden sonra Mardin'den 1600 kilometre yol aşıp Antalya'ya geldim. Antalya'da tek başıma ne yaparım derken hastanede Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan ile karşılaştım. Onun yardımıyla nakil dosyamı tamamladım. Şimdi kadavradan nakil sırasına da yazıldım. İnşallah hayırseverlerin bağışıyla yeniden hayata tutunacağım."

ANNEM SAĞLIĞIMDAN ÖNEMLİYDİ

Tek başına çıktığı umut yolculuğunun nereye ulaşacağını bilmediğini kaydeden Murat Eroğlu, "Yıllarca çalıştım, anneme baktım. Hayatını kaybedince kendi sağlığımı düşünmeye başladım. Çünkü annem sağlığımdan önemliydi. Şu an Antalya'da tek başıma yaşıyorum. Umut yolculuğumun mutlu sonla biteceğine inancım sonsuz. Tüm insanları organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Benim gibi yardıma ihtiyacı olan binlerce hastanın organ nakli olup sağlığına kavuşmasını istiyorum" dedi.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan ise "Organ bağışının önemini anlatırken Mardin'de tanıdığımız Murat Eroğlu Antalya'ya gelmek istediğini söyleyince hemen kabul ettik ve dernek olarak kendisine sahip çıktık. İnşallah kardeşimize bir organ bulunur ve yeniden hayata bağlanır. Hepimiz bağışların artması ve organ bekleyenlerin sağlığına kavuşması için dua ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nakil Umuduyla Mardin'den Antalya'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement