Nevşehir'den Suriye'ye 750 Ton Patates - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den Suriye'ye 750 Ton Patates

Nevşehir\'den Suriye\'ye 750 Ton Patates

İHH, Suriye'de acil gıda yardımına ihtiyacı bulunan insanlar için, Nevşehir'den 750 ton patates gönderdi.

12.04.2013 14:00  Güncelleme: 14:29

Suriye'de acil gıda yardımına ihtiyacı bulunan insanlar için, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından hayırsever vatandaşların katkılarıyla Nevşehir'den 750 ton patates gönderildi. Suriye'nin Halep, Şam, Humus ve İdlip gibi bölgelerinde dağıtılacak olan patateslerin yüklendiği 28 TIR'lık konvoyu, Nevşehir'den İHH Genel Başkan Yardımcıları Osman Atalay ve Ömer Kesen uğurladı.

Hayırsever vatandaşların maddi katkılarıyla Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinden temin edilen 28 TIR patatesin Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle düzenlenen törene; İHH Genel Başkan Yardımcıları Yardımcıları Osman Atalay ve Ömer Kesen, İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Suriye'de savaşın 3. yılına girdiğini ve 75 bin insanın hayatını kaybettiği savaş dolayısıyla ülke içerisinde yaklaşık 10 milyon insanın acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ekmek fırınları çalışmadığı için ekmek bulmakta güçlük çeken Suriye halkına hayırsever Türk halkının katkılarıyla gıda yardımı ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Atalay, "Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmak için, onların acılarına ortak olmak için 28 TIR patates gönderiyoruz. Bu patatesler Suriye'nin içerisinde yaklaşık 10 milyon insanın acilen gıda yardımına, insani yardıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İnşallah bu yardımlar Halep, Şam kırsalı, Humus ve İdlip gibi bölgelerde dağıtılacak. Suriye'de hepimizin bildiği gibi savaş 3. yılına girdi ve en önemlisi evlerini terk ederek Suriye'nin dışına çıkmak zorunda kalan yaklaşık 2,5 milyon insan var. 2 milyon insan da Suriye'deki evleri yıkıldığı için göç etti. Suriye'de savaş süresince yaklaşık 3 milyon ev yıkılmış durumda. 75 bin insan hayatını kaybetti, ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor. Biz dün Türkiye'nin hayırsever vatandaşları, milleti, devleti, halkı olarak Bosna'da, Çeçenistan'da, Kosova'da insanlara yardımlarda bulunduk. Unutmamak lazım ki ilk defa Suriye gibi 20 milyon insanın yaşadığı bir ülkedeki trajediye yardımcı olmaya çalışıyoruz. O açıdan bugün gönderilen TIR'ların çok büyük bir önemi var. Suriye'de fırınlar çalışmıyor, elektrik yok, insanlar sağlıklı olarak suyu kullanamıyor, hastalıkla mücadele ediyorlar, günde ortalama 2,5 milyona yakın insan ilaç kullanmak zorunda. Biz Suriye halkının acil ihtiyacı olan ilaç ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için sonuna kadar yardımcı olmak zorundayız" dedi.

Atalay'ın konuşmasının ardından, 28 TIR konvoy eşliğinde Derinkuyu ilçesinden Suriye'ye hareket etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den Suriye'ye 750 Ton Patates - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement