Niğde Bakan Akdağ: Halkın İradesini Cuntacılara, Çetelere Bırakmayacağız - Son Dakika
Güncel

Niğde Bakan Akdağ: Halkın İradesini Cuntacılara, Çetelere Bırakmayacağız

Niğde Bakan Akdağ: Halkın İradesini Cuntacılara, Çetelere Bırakmayacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın iradesini ne cuntacılara ve çeteciler bırakmayacaklarını söyledi.

06.05.2011 17:02

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın iradesini ne cuntacılara ve çeteciler bırakmayacaklarını söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere Niğde'ye gelen Bakan Recep Akdağ, Vali Alim Barut'u makamında ziyaret ederek kent hakkında bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Akdağ, 8. 5 yıldır millete hizmet etmek için çalıştıklarını, bundan da iftira ettiklerini anlattı. Demokrasinin ciddi ölçüde güçlendiğini belirten Akdağ, "8. 5 yıl çetelerle önemli mücadeleler verdik. Türkiye'de halkın iradesi üstünde hiçbir irade kabul etmiyoruz ve halkın iradesinin üzerine irade koymaya çalışanlarla da sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü hükümetlerin birinci derecede görevi milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hakim kılmak üzere icraatlar oluşturmaktır. TBMM bunun için var. Hükümet bunun için kuruluyor. Bizim geçliğimiz çok sıkıntı çekti. Bize nasıl giyineceğimizi, nasıl yaşayacağımızı tarif ettiler. Oysa buna kimsenin hakkı yok. Her birey nasıl istiyorsa öyle yaşar, öyle giyinir, öyle düşünür. Yeter ki başkasının özgürlüğüne bir müdahale olmasın. Ama Türkiye'de böyle olmadı 60'da bir ihtilal yaptılar, 80'de ihtilal yaptılar, 72'de yarı darbe bir muhtıra verdiler, böyle gitti. Ta ki Ak Parti hükümetleri gelinceye kadar. Bu dönemlerde de bir takım teşebbüsler oldu da halkımız bunu çok iyi biliyor. Ama biz halkın iradesini ne cuntacılara, nede çeteciler bırakmayacağız. 2023'e doğru daha iyi bir Türkiye olacaktır" dedi. Sağlık çalışmaları hakkında da bilgi veren Akdağ'a, Koyunlu Halıları tarafından dokunan, kendisi ve babası Yahya Akdağ'ın resimlerinin bulunduğu iki halı hediye edildi. Akdağ, daha sonra Niğde Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti.

AYVAYI YİYECEKLER

Burada kendisine ikram edilen elmayı soymadan yiyen Akdağ, elmanın kabuğuyla birlikte yenmesi halinde daha faydalı olacağı tavsiyesinde bulundu. Bir gazeteci, "Sayın Bakanım elmayı siz yediniz, ayvayı kim yiyecek?" diye sorunca, Akdağ, "12 Haziran'da elmayı bize yediren Allah, ayvayı da yedirecektir birilerine inşallah. Milletin mukaddesatına miting meydanlarında dil uzatanlar ayvanın daniskasını 12 Haziran'da yiyecekler" diye konuştu.

Akdağ, Niğde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ni de hizmete açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde Bakan Akdağ: Halkın İradesini Cuntacılara, Çetelere Bırakmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement