Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağının Kısmen Kaldırılması - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağının Kısmen Kaldırılması

Nusaybin\'de Sokağa Çıkma Yasağının Kısmen Kaldırılması

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Nusaybin'in inşası, vatandaşlarımızın zararının tazmininde ve telafisinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.

03.08.2016 16:48

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, " Nusaybin'in inşası, vatandaşlarımızın zararının tazmininde ve telafisinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacak." dedi.

Dündar, beraberinde partisinin il ve ilçe teşkilatı üyeleri ile PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin'de incelemelerde bulundu.

Esnafı ziyaret eden Dündar ve beraberindekiler, vatandaşlarla görüştü, sorunlarını dinledi.

Burada açıklama yapan Dündar, Nusaybin'in çok zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyledi.

Dündar, ilçede sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla bazı vatandaşların evlerine döndüğünü ifade ederek, yaraların kısa sürede sarılması için hükümet ve devlet olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

İlçenin terör saldırılarında büyük zarar gördüğüne işaret eden Dündar, şöyle konuştu:

"Kendilerini halkın savunucusu olarak ilan eden ve halka zulüm yaparak amaçlarına ulaşmaya çalışan bir kesimin her şekilde saldırısına uğradı bu ilçe. Onlar Nusaybin ve bölgedeki bazı yerlerde hakimiyet kurmak istediler. Ancak halkımız biliyordu ki, bunların ortaya koyduğu vizyon, strateji halkın aleyhine ve ilçenin tahrip edilmesine yönelikti. Bunlar sadece teröre ve ölüme dayalı, birilerinin kendilerine verdiği vazifeyi ifa etmek için ortaya çıkan gruplardı. Bunlar sadece birilerinin Türkiye'yi karıştırmak için kendilerine verdiği görevi yerine getirmek, bu ülkede terörü, kargaşayı ortaya koymak ülkeyi Suriyelileştirmek için ortaya çıktılar.

Nusaybin halkı bunlara izin vermedi."

Dündar vatandaşların terör örgütü PKK'nın her türlü baskısına rağmen ceketlerini alarak evlerini terk ettiğini anlatarak, ilçe halkının önemli bir fedakarlık yaptığını aktardı.

"Onlar binlerce insanın ölümünü istiyordu. Ama vatandaşlar bu oyuna gelmedi." diyen Dündar, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması ile ilçede inşa sürecine girildiğini kaydetti.

Dündar, "Nusaybin'in inşası, vatandaşlarımızın zararının tazmininde ve telafisinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağının Kısmen Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement