Opet Trafik Dedektifleri Projesi - Son Dakika
Güncel

Opet Trafik Dedektifleri Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Opet'in trafik dedektifleri Polislerin eğitim vermesi OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk'ün konuşması Emniyet kemeri simülasyon aracı ile kaza anında karşılaşabilecekleri olayların uygulamalı olarak anlatılması OPET Trafik Dedektifleri Projesi OPET tarafından hayata geçirilen "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında, çocuk ve gençlere eğitim verildi OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Öztürk: "Proje ile trafik kazalarını önlemeyi ve daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

09.05.2016 20:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Opet'in trafik dedektifleri

Polislerin eğitim vermesi

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk'ün konuşması

Emniyet kemeri simülasyon aracı ile kaza anında karşılaşabilecekleri olayların uygulamalı olarak anlatılması OPET Trafik Dedektifleri Projesi

OPET tarafından hayata geçirilen "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında, çocuk ve gençlere eğitim verildi

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Öztürk:

"Proje ile trafik kazalarını önlemeyi ve daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar 3-17 yaş arasında yaklaşık 1 milyon 900 bin çocuk ve gence trafik eğitimi vererek trafik dedektifi kimlik kartı dağıttık"

OPET, çocuk ve gençlere trafik eğitimi vermek amacıyla hayata geçirdiği "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında Konya'da etkinlik düzenlendi.

OPET tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara trafik güvenliği eğitimi verilerek, emniyet kemeri simülasyon aracı ile kaza anında karşılaşabilecekleri olaylar uygulamalı olarak anlatıldı.

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Avcan Petrol'de düzenlenen etkinlikte, amaçlarının müşterilerine güvenli ve keyifli bir yolculuk sunmak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile 3 yıl önce projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Öztürk, "Proje ile trafik kazalarını önlemeyi ve daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar 3-17 yaş arasında yaklaşık 1 milyon 900 bin çocuk ve gence trafik eğitimi vererek trafik dedektifi kimlik kartı dağıttık. Gelecekte daha az kazanın yaşandığı, daha çağdaş bir ülkede yaşayabilmek için gönüllü çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Öztürk, projede önem verdikleri konuların başında "yaşam kemeri" diye tabir ettikleri emniyet kemerinin geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Olası bir kaza anında emniyet kemerinin bizi yaşama ve sevdiklerimize bağladığını unutmuş durumdayız. Biz istasyonlarımıza giren herkesi 'lütfen yaşam kemerinizi takın' diye uyarıyoruz. Bu söylemi topyekün bir harekete dönüştürerek bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını bir yıl içinde yüzde 70'lere çıkarmayı planlıyoruz. Bu konuda özellikle trafik dedektiflerimize büyük iş düşüyor. Türkiye'nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki çocuk ve gençler ile dolaylı olarak onların ailelerine, trafik bilinci aşılamayı hedefliyoruz. Projemizi şevkle sürdürmeye devam edeceğiz."

Opet Trafik Dedektifleri Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Opet Trafik Dedektifleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement