(Özel Haber) Ambulanslar Bayan Şoförlere Emanet - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Ambulanslar Bayan Şoförlere Emanet

(Özel Haber) Ambulanslar Bayan Şoförlere Emanet

Diyarbakır'da 112 acil yardım ambulanslarında çalışan bayan sağlık memurları, şoförlük yapmak için eğitim aldı.

23.01.2013 16:19

Diyarbakır'da 112 acil yardım ambulanslarında çalışan bayan sağlık memurları, şoförlük yapmak için eğitim aldı.

Yeni atanan 25 personelden 14 tanesinin bayan olduğu ekip, Diyarbakır Nevruz alanında ileri sürüş tekniklerini öğrenmek üzere kursa alındı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar gereği kadrolu olarak çalışmayan ambulans şoförlerinin geri çekilip yerlerine kadrolu sağlık çalışanlarının alınması ile ilgili karar gereği, bundan sonra 112 araçlarında, sağlık memurlarının hem hastaya bakıp hem de şoförlük yapacağı bildirildi. İleri sürüş eğitimine tabi tutulan kursiyerlerden hemşire Meltem Demirtaş, yeni yasalara göre artık şoförlerin olmayacağını belirterek, ambulansları sağlık personellerinin kullanacağını söyledi. Diyarbakır'da yapılan bu uygulamayı basın ile paylaşmaktaki amaçlarının, vatandaşların önceden bu durumdan haberdar olmaları olduğunu aktaran Demirtaş, olay sırasında hastayı almaya gittiklerinde vatandaşların direksiyonda bayan bir şoförü görünce şaşırmamalarını istedi. Demirtaş, "Vatandaşlar direk olarak yabancı kalmasınlar duruma. İlk başta bizi bir görsünler. Bayan olarak da servislerde bulunuyoruz zaten, ancak bunun yanında direksiyonda da olacağız. Şunu söylemek gerekirse Diyarbakır trafiğinde artık biz de varız. Diyarbakır'ın trafiğini tanıyorum. Yabancı değilim. Ancak kurallar sürücüler tarafından zaman zaman ihlal edildiği için sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Vatandaşlardan isteğim biraz daha hassas olmalarıdır" dedi.

Kursiyerlerden Derya Yıldız ise zaten araç kullanabildiklerini ve ehliyet sahibi olduklarını kaydederek, burada aldıkları eğitimin daha ileri düzeyde bir eğitim olduğunu aktardı. Yıldız, "Diyarbakır'da zaman zaman kural ihlalleri olduğundan dolayı trafikte sorunlar yaşayabiliyoruz ancak yine de kendimize güveniyoruz. Bu konuda gayet başarılı olacağımıza da inanıyorum. Şoförlerin çekilip yerine bizim geçmemiz daha iyi oldu. En azından arkadaki sağlıkçı arkadaşlarımızı düşünüp ona göre hareket edeceğiz. Diyarbakır trafiğinde araç kullanan sürücülere de şunu söylemek istiyorum. Bize karşı lütfen daha dikkatli olun. Sonuçta bizim taşıdığımız hasta, yaralı ya da ölüm döşeğinde acil yetiştirilmesi gereken vakalar olabiliyor. Birbirimizi anlayışla karşılamamız gerektiğine inanıyorum. Unutmasınlar ki o araçta olan bir gün kendi ailelerinden biri de olabilir" ifadelerini kullandı.

Kurslarını tamamlayan 25 kursiyerlerin yarın saat 10.00'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınava alınacağı ve sınavı geçen kursiyerlerin göreve başlayacakları bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Ambulanslar Bayan Şoförlere Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement