Özel Haber) Sınır Köyündeki Çocukların Basketbol Keyfi - Son Dakika
Güncel

Özel Haber) Sınır Köyündeki Çocukların Basketbol Keyfi

Özel Haber) Sınır Köyündeki Çocukların Basketbol Keyfi

Gaziantep’in Oğuzeli, Nizip, Karkamış üçgeni arasında bulunan ve Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Gaziler köyündeki çocuklar, üzüm sepetinden yaptıkları basket potası ile basketbol oynuyor.

13.01.2014 11:03

Gaziantep'in Oğuzeli, Nizip, Karkamış üçgeni arasında bulunan ve Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Gaziler köyündeki çocuklar, üzüm sepetinden yaptıkları basket potası ile basketbol oynuyor.

Sınırın diğer tarafında yaşanan çatışmalardan bihaber olan çocuklar, kendi imkanları ile bir direk üzerine bağladıkları derme çatma, yörede 'zembil' ismiyle bilinen üzüm sepetinden basket potası ile kendi basket sahalarını oluşturarak basket oynamanın keyfini çıkarıyor.

Köy çocuklarından beşinci sınıfa giden Bülent Özer, bir buçuk saatte bu potayı yaptığını ve köy çocuklarının boyunun uzamasını istediği için böyle bir şey yaptığını belirterek "Köydeki çocukların boyunun uzaması için ve spor yapmaya özenmeleri için bu potayı yaptım. Çocuklar da basketbolu çok seviyor. Basketbol oynamayı herkese öneririm" dedi. Bir buçuk saatlik bir çalışma sonrasında bu potayı yaptığını kaydeden Bülent Özer, şunları söyledi: "Üzüm sepeti ve iplik kullanarak yaptım bu potayı. Bir buçuk saat kadar bir zamanımı aldı. Okula giderken her sabah burada basket oynuyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Haber) Sınır Köyündeki Çocukların Basketbol Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement