Özelleştirme Karşıtı Eylem Bayramda da Sürdü - Son Dakika
Güncel

Özelleştirme Karşıtı Eylem Bayramda da Sürdü

Özelleştirme Karşıtı Eylem Bayramda da Sürdü

Muğla'daki üç termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepkilerini 24 saat kesintisiz nöbet tutup, eylem yaparak sürdüren enerji ve maden işçileri, Kurban Bayramı'nı aileleriyle birlikte direniş çadırında karşıladı.

16.10.2013 17:32

Muğla'daki üç termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepkilerini 24 saat kesintisiz nöbet tutup, eylem yaparak sürdüren enerji ve maden işçileri, Kurban Bayramı'nı aileleriyle birlikte direniş çadırında karşıladı. Direniş çadırında düzenlenen bayramlaşmada işçiler adına bir de kurban kesildi.

Direniş çadırındaki enerji ve maden işçilerini, bugün, Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-iş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık, Bozüyük Belediye Başkanı CHP'li Yaşar Gencel, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, Yeşilbağcılar Belediye Başkanı CHP'li Ertaf Cicili, Maden-İş Sendikası Eski Mali Genel Sekreteri Murat Bekem, Maden-İş Sendikası Eski Şube Başkanlarından Ali Akalp, MHP Yatağan İlçe Başkanı Servet Göka ziyaret etti. Direniş çadırında düzenlenen bayramlaşmada işçiler adına bir de koç kurban edildi.

Burada bir konuşma yapan Maden-İş Başkanı Süleyman Girgin, tüm yurtta Müslümanların kurban kestiğini belirterek, "Bizler burada vatanımızın can damarı olan termik santrallerinin emperyalizme kurban edilmemesi için direniyoruz. Ankara yürüyüşümüzde ve burada sürdürdüğümüz direnişimizde bizleri yalnız bırakmayan emek dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyor, tüm halkımızın bayramını kutluyoruz" diye konuştu.

Direniş çadırını ziyaret edenler, kendilerine ikram edilen tatlı ve kavurmadan yiyip, çalan müzik eşliğinde işçilerle halaylar çekerek bayramı kutladı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özelleştirme Karşıtı Eylem Bayramda da Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement