Parasının Ödenmediğini Söyleyen Taşeron Okul İnşaatında İntihara Kalkıştı - Son Dakika
Güncel

Parasının Ödenmediğini Söyleyen Taşeron Okul İnşaatında İntihara Kalkıştı

Parasının Ödenmediğini Söyleyen Taşeron Okul İnşaatında İntihara Kalkıştı

Şafak NEGÜZELEREĞLİ (Zonguldak), (DHA) - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde okul inşaatında çalışan iki taşeron firma sahibi, müteaahit firmadan alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle inşaatın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

04.04.2014 16:09

Şafak NEGÜZELEREĞLİ (Zonguldak), (DHA) - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde okul inşaatında çalışan iki taşeron firma sahibi, müteaahit firmadan alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle inşaatın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Firma sahiplerini Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ikna etti.

Kasım 2011'de yapımına başlanan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi inşaatında çalışan taşeron firma sahipleri Mahmut C. ve Faruk G., müteahhit firmadan toplam 650 bin lirayı bulan alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle intihara kalkıştı. Kaba inşaatı biten 5 katlı okulun çatısına çıkan Mahmut C. ve Faruk G.'ye işçileri de destek verdi. 2 işçi çatıya çıkarak patronları ile intihara kalkışırken, diğer işçilerin çatıya çıkmasını polis engelledi. İnşaatta çalışan ve alacaklarının verilmediğini ileri süren diğer taşeron firma sahipleri de çatıdaki arkadaşlarına yerde destek verdi.

İtfaiye, 4 kişinin atlama ihtimaline karşı yerde hava yastığı açarken, polis de önlem aldı. Firma sahipleri ve işçiler, polisin ve iki psikoloğun çabasına rağmen ikna edilemedi. Bunun üzerine Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakam'ı İbrahim Çay ve Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen geldi. Vali Yardımcısı Aylanç, Arkadaşlar, bu işleri hayatınıza son vererek halledemezsin. Hayat devam ediyor. Gelin aşağıda konuşalım. Çözülemeyecek bir şey yok diyerek firma sahiplerini ve işçilerini ikna etmeye çalıştı. Çatıdan inen iki firma sahibi, Vali Yardımcısı Aylanç ve Kaymakam Çay ile görüşerek sorunlarını anlattı.

4 kişi, daha sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Parasının Ödenmediğini Söyleyen Taşeron Okul İnşaatında İntihara Kalkıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement