Paris'te Öldürülen 3 Kadınla İlgili MİT Belgeleri Meclis'te - Son Dakika
Güncel

Paris'te Öldürülen 3 Kadınla İlgili MİT Belgeleri Meclis'te

Paris\'te Öldürülen 3 Kadınla İlgili MİT Belgeleri Meclis\'te

BDP, Paris'te üç kadının öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan MİT belgelerini Meclis'e taşıdı. Hükümet ve MİT'in bu süreçteki yerini sorguladı.

16.01.2014 16:34  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP'nin Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesi ile ilgili tek tutuklu zanlı olan Ömer Güney hakkında basına sızan ses kaydı ve MİT'e ait olduğu öne sürülen belgeyi Meclis'e taşıdı ve Başbakan Erdoğan'a 10 soru sordu.

Akat'ın Başbakan'ın cevaplamasını istediği 10 soru şöyle:

1) İnternete düşen ve Ömer Güney'e ait olduğu ileri sürülen videonun teknik incelemesi yapılmış mıdır?

2) Ömer Güney suikast öncesinde Türkiye'ye gelişlerinde kimlerle görüşmüştür?

3) Ömer Güney'in Türkiye'de yaptığı görüşmelerde kendisine para ve silah yardımı yapılmış mıdır?

4) MİT'in Paris suikastı öncesinde Ömer Güney'le görüşmesi olmuş mudur?

5) Videoda, Fransız istihbaratının Güney'i takip ettiği ifade edilmektedir. Hükümetinizin sürece ilişkin bilgisi nedir?

6) Söz konusu videoda Güney'in Belçika'dan silah temin etmeyi planladığı yönündeki ifadelerde kimleri kast ettiği tespit edilmiş midir?

7) Basına sızan belgede imzası olduğu görülen MİT yetkililerinin suikastla ilişkisini tespit etmek amacıyla bir soruşturma başlatılmış mıdır?

8) İlgili belgede "lejyoner" kod adıyla geçen MİT ajanının kimlik bilgileri nelerdir?

9) Suikastın işlenmesinde payı olan kişi ve kurumların tamamının ortaya çıkarılması yönünde kapsamlı bir çalışma başlatılmış mıdır?

10) Hükümetiniz suikastın tüm sorumlularının açığa çıkarılması amacıyla Fransız devletiyle bir çalışma yürütmekte midir?

SES KAYDINDA SUİKAST İTİRAFI

2 gün önce, Fransa'nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmesinden sorumlu tutulan Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı.

İddiaya göre Güney, ileride kendini sağlama almak adına Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) görevlilerle yaptığı bir toplantının ses kaydını aldı.

MİT tarafından hapiste aranıp sorulmadığını, kullanıldığını düşünen Güney’in bir yakını aracılığıyla bu ses kaydını ortaya çıkardığı öne sürüldü.

Kayıtta Güney olduğu iddia edilen kişinin Paris’teki cinayet öncesi hangi sokaktan hangi eve gideceğine kadar çok detaylı suikast planları yaptığı ve MİT mensubu olduğu iddia edilen iki kişiyle detaylı konuştuğu yer alıyor.

İLK HEDEF SAKİNE CANSIZ

Güney, ilk hedefinin PKK’lı Sakine Cansız olduğunu, Fransız istihbaratının Cansız’ı sürekli takip ettiğini anlatıyor. Cinayet sırasında kullandığı silahların teminiyle ilgili de detaylar veren Güney’in, silahları Belçika’dan çok güvendiği bir arkadaşından aldığı, silahların temiz (suça bulaşmamış) olduğu da kayıtlara yansıyor. Ömer Güney, MİT’çilerin isteklerini de not ediyor, planlar üzerinde birlikte çalışıldığı, krokiler üzerinde konuşulduğu da ses kayıtlarında yer buldu.

"TEK SİLAH KULLAN"

MİT mensupları, çift silah talep eden cinayet zanlısının tek silah kullanmasını istiyor. Ömer Güney, Sakine Cansız’ı ilk önce bir parkta öldürme planı yapıyor. Ancak Fransız istihbaratının çevreyi iyi bilmesi sebebiyle suikastın dernekte işlenmesi kararlaştırılıyor.

ÖMER GÜNEY'İN ARKADAŞI: ÖLDÜRME TALİMATLARI MİT'TEN

Ses kaydını ortaya çıkaran Ömer Güney’in yakını şöyle yazdı: 

“Ben Fransa/Paris’te üç kadını öldüren Ömer Güney'ın yakınıyım. Paris’te Ömer 17 Ocak’ta tutuklandı. Ömer, tutuklanmadan önce bana verdiği bilgi ve belgeleri başıma bir iş gelirse bunları açıklarsın diyerek verdi. Ömer Paris'te öldürdüğü üç kadının, öldürme talimatlarını MİT'ten almış. Esas hedefi Sakine Cansız’mış. Diğerlerini eylem sırasında orada bulunduklarından dolayı öldürmek zorunda kalmış. Eylemden önce defalarca Türkiye ’ye giderek MİT’çilerle bir araya gelip eylemi planlamışlar. Fransa’dan Türkiye’ye gelip giderken uçak biletlerini MİT’çiler almış. Öldürmek için kullandığı silahı ve diğer şeylerini almak için parayı Ömer’e MİT’çiler vermiş. MİT’çilerlerle yapmış olduğu bir toplantının ses kaydını almış. Bu kaydın bazı yerlerini başına bir iş gelirse bunları saklamam ve gerektiğinde yayınlamam için bana verdi. Ömer’i hapiste kimse arayıp sormuyormuş. MİT'çiler Ömer’i kullanmışlar. Ömer’in benden istediği bunlardı. Hepsini yazdım.”

MİT'E AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN BELGE

Ses kaydının ardından, suikat iddiasıyla ilgili MİT'e ait olduğu iddia edilen bu belge de ortaya çıktı:

##5545069##

BDP’Lİ PERVİN BULDAN: SES KAYDIYLA İLGİLİ ACİLEN İNCELEME BAŞLATILMALI

Olay ses kaydıyla ilgili BDP'den ilk açıklamayı Grup Başkan Vekili Pervin Buldan yaptı. Buldan, Paris’te öldürülen PKK’lı teröristlerin tetikçisi Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili “Bu sesteki kişinin Ömer Güney olup olmadığını tam bilmiyoruz. Hem Fransa hükümetinin, hem Türkiye hükümetinin bu ses kaydını acilen incelemesi gerektiğini, burada konuşulan kişilerin gerçek olup olmadığının açığa çıkarılmasını, bunun cinayetle ilgili başlatılan soruşturmaya da katkı sunacağını düşünüyoruz.” dedi.

BEKİR BOZDAĞ: İFTİRA KAMPANYASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, ses kayıtlarıyla ilgili olarak “Fransa’da öldürülen teröristlerle ilgili MİT ve diğer birimlerinin isminin karıştırılması bir iftira kampanyasıdır. Katilin arkasında gerçek azmettiriciler kimse deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir.” diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Paris'te Öldürülen 3 Kadınla İlgili MİT Belgeleri Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ROJHILDAN: MIT OLDURDU DIYENLER YESILE HAYIR MITIN PARMAGI BU ISTEN YOK DIYENLER KIRMIZIYA 29 19 Yanıtla
  • erkan: lan siz türkler yok musunuz vatan millet diye masum insanları katlettınız sımdıde herseyı gun yuzune cıkararak sözde kendınızı temıze cıkarıyorsunuz. kendınızı kandırmayın sakın kısılıgınız ve karakterınızın degıstıgı yok hep aynısınız ve daha da batıyosunuz 4 8 Yanıtla
  • güvenilmez devlet.: Bu katliami dogru anlamak.Bir taraftan kürt sorunu icin cözüm süreci baslatmak. öbür taraftan eski antrikalarini devam etmek.Devleti güvenilmez kilmaktir.baska konulardada bu devlete kimsenin güvenmedigini ortaya koymaktir. 4 3 Yanıtla
  • D: GİZLİ OLAN BELGELERE KIMIZI MÜHÜRLE GİZLİ DAMGASI VURULUR VE YAZIYLA GİZİ YAZILMAZ TAMAMEN DÜZMECE BİR KAĞIT PARÇASI 3 0 Yanıtla
  • sazan olmayın: kağıt parçası üzerinde sonradan yazılan çizilenleri görmüyor musunuz AYRICA MİT ÇÖZÜM SÜRECİNDE BU KADAR AKTİF ROL ALMIŞKEN NEDEN KENDİ İŞİNİ ZORA SOKSUN Kİ SALAK OLMAYIN AKILLI OLUN BÜTÜN BUNLARIN AMACI AKP Yİ YIKIP BAŞBAKANI CEZAEVİNE ATMAK ZATEN ZEHİRLEDİLER BAŞBAKANI YÜZÜNDEN ANLAŞILIYOR 3 0 Yanıtla

Advertisement