Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 92'nci Yıl Coşkusu Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 92'nci Yıl Coşkusu Hazırlığı

Polatlı\'da Sakarya Zaferi\'nin 92\'nci Yıl Coşkusu Hazırlığı

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde Sakarya Savaşı Zaferi'nin 92'nci yıldönümü kutlama programı belirlendi.

11.09.2013 17:26

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde Sakarya Savaşı Zaferi'nin 92'nci yıldönümü kutlama programı belirlendi. Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, şehir merkezinde ve Dua Tepe'de yapılacak törenlerin büyük bir coşku içinde geçmesini beklediklerini söyledi.

Sakarya Zaferi'nin 92'nci yıldönümü etkinlikleri 13 Eylül Cuma Günü yapılacak. İlk program Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı ile Sakarya şehitliğine çelenk sunulmasıyla başlayacak. Şehir Meydanı'nda Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile halk oyunları gösterileri yapılacak. Saat 11.00'de ise, 'Sanayi, Otomotiv, Ticaret ve Tarım Fuarı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Saat 11.30'da Türk Hava Kurumu ve Polatlı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyecekleri 'Gökyüzünden Polatlı' fotoğraf sergisi şehir merkezindeki Necip Fazıl Parkı'nda açılacak.

Sakarya Zaferi'nin 92'nci yıldönümü etkinliklerinin öğleden sonraki bölümü ise Dua Tepe'de gerçekleştirilecek. Saat 15.00'de Dua Tepe'de Sakarya Savaşı canlandırması, TSK Kara Havacılık Birlikleri unsurları, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ile Türk Yıldızları'nın akrobasi timi gösteri uçuşu yapacak. Sakarya Savaşı Zaferi'nin 92. yıl dönümü etkinliklerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar ile kuvvet komutanlarının yanı sıra üst düzey sivil ve askeri erkanın katılması bekleniyor.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, törenin Cumartesi günkü bölümünde ise 'Polatlı Tarih ve Kültür Atlası' kitap galası, Mehteran bölüğü gösterisinin yer alacağını, kutlamaların Cumhuriyet meydanında düzenlenecek olan Uğur Işılak halk konseri ile son bulacağını kaydetti. - Polatlıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 92'nci Yıl Coşkusu Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement