Ramazan Öncesi Plajlar Dolup Taştı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Öncesi Plajlar Dolup Taştı

Ramazan Öncesi Plajlar Dolup Taştı

Çukurova bölgesinde son günlerde yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle, sahiller doldu.

07.07.2013 15:45  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı öncesindeki son pazar gününde Yumurtalık ve Karataş ilçeleri sahilleri yılın en yoğun günü haline geldi.

Yumurtalık sahilleri dolup- taşarken denize girmeyenler de belediyenin yenilediği seyir terası, park ve bahçelerde piknik yapmayı tercih etti. Bölgede, 39 dereceyi bulan sıcaklıktan kaçarak sahil ilçelerine giden tatilciler, otel ve pansiyonları doldurdu. Doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Önemli bölümünü günübirlik ziyaretçiler, Akdeniz'in serin sularına girerek rahatlamaya çalıştı.

Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, 1 günde 50 bin kişinin ilçeye geldiğini söyledi. Başkan Erişmen, tatilciler için yaptıkları hazırlıklar hakkında şu bilgileri verdi:

"Yerli ve yabancı tatilcilerimizin rahatı için, ilçemizin altyapı, su, yol ve kaldırımlarını tamamen değiştirdik. Tarihi mekanları, kale içi, limanı temizlendik. Sahili baştan aşağı yeniledik. Vatandaşlar için kıyı boyuna seyir terası yaptık. Ayrıca, Ayaz Mahallesi'nde bulunan ve koruma altına alınan bin 600 yıllık 36 metrekarelik Eros mozaiğini ise turistlerin ziyaretine açtık. Duble yola dönüştürülen Yumurtalık- Ceyhan arasındaki 30 kilometrelik bölümün, 10 kilometresi tamamlandı. Bundan böyle tatilcilerimiz, Mersin ve Antalya'yı değil kendilerine en yakın olan ilçemizi tercih etmelerini bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ramazan Öncesi Plajlar Dolup Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement