Rektör Gökbel 2012'yi Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Rektör Gökbel 2012'yi Değerlendirdi

Rektör Gökbel 2012\'yi Değerlendirdi

Selçuk, ilk 500 hedefine adım adım ilerliyor.

16.01.2013 16:57

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 2012 yılının genel değerlendirmesine ve 1 yıllık görev sürecinde üniversite bünyesinde yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Merkez Rektörlük Sosyal Tesislerinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Genel Sekreter Fazilet Uyar ile birlikte basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Gökbel, üniversitenin mevcut bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerine ilişkin bilgi vererek Dünya'da ilk 500 üniversitesi arasına girme hedeflerine ilişkin çalışmaları anlattı.

İLK 500 İÇİN GEREKEN HER ŞEY YAPILIYOR

Bünyesindeki 22 Fakülte, 23 Meslek Yüksekokul, 7 Yüksekokulu, 6 Enstitü ve 74 Bin öğrencisi ile Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını söyleyen Rektör Gökbel, " Üniversite olarak kendimize Dünya'da ilk 500 üniversite arasına girmek bunun yanı sıra yerel, bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte yarışan bir üniversite olmak gibi bir hedef belirledik. Göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak üniversitemiz tarihinde ilk kez yapılan geniş katılımlı 'Arama Konferansı' ile durum analizi yaparak, vizyon, misyon ve hedeflerimizi belirledik. Akademisyenler, idari personel, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, sanayici ve işadamlarının dahil olduğu paydaş görüşlerini almak için yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla anket gerçekleştirdik. Tüm bu girişimlere ek olarak '5 Yıllık Stratejik Planımızı' ortaya koyarak Selçuk Üniversitesi'nin 2014-2018 yılları arasındaki yol haritasını çıkardık." diye konuştu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE SOMUT ADIMLAR

Bilimsel araştırmaların yanı sıra toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlayan bir üniversite anlayışla 1 yılda pek çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Rektör Gökbel, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik somut adımları da bu süreçte attıklarını ifade etti. Prof. Dr. Gökbel, "TÜBİTAK'ın 2012 yılının 1. döneminde desteklemeye değer gördüğü proje sayısına göre 12 proje ile Türkiye'deki pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak 5. olduk. TÜBİTAK'tan teşvik alan yayın sıralamasında bir önceki yıl 9. sırada yer alan üniversitemiz, henüz yeni açıklanan yıllık verilere göre 6'ncı sıraya yükseldi. 2012'de DPT, TÜBİTAK, SANTEZ, AB ve BAP destekli toplam 68 proje ürettik. Son 1 yılda Üniversitemiz BAP Koordinatörlüğü tarafından 2130 projeye destek verdik. Ege Üniversitesi ve Helvacızade AŞ ile işbirliği yaparak Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için ilk adımı attık ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda iki kurum ile protokol imzaladık. Yine gerek eğitim, araştırma, uygulama merkezi gerekse endüstriyel faaliyetlerde kullanmak üzere Konya Ticaret Odası Vakfı ile protokol imzaladık. KOP üniversiteler birliğinin kurulmasına öncülük ettik." dedi.

"ULUSLARARASILAŞMAYA ÖNEM VERDİK"

Dünya'da en iyi 500 üniversite olma yolunda uluslararası pek çok temaslarda bulunduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, "ABD, İngiltere, Brezilya , İtalya ve Güney Kore başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden yetkililer üniversitemizi ziyaret ettiler. Aynı zamanda ABD, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'daki üniversitelere resmi ziyaretlerde bulunduk ve pek çok ülke ile işbirliği anlaşmaları imzaladık. Kıtalar arası gerek akademik gerek öğrenci işbirliklerini önemsiyoruz."diye konuştu.

KONYA BASININA TEŞEKKÜR

Rektör Gökbel, yaklaşık 40 dakika süren sunumu sırasında Üniversitenin bilimsel gelişimine yönelik faaliyetlerinin yanı sıra bilişim ve teknoloji altyapısı, sosyal ve kültürel faaliyetleri, fiziki yapılanma, sportif başarılar ve alınan ödüllere ilişkin gazetecilere bilgi verdi. Toplantının son bölümünde ise soruları yanıtlayan Prof. Dr. Gökbel, 2012 yılı verilerine göre medyada görünürlük açısından Selçuk Üniversitesi'nin ikinci, kendisinin ise rektörler arasında 3. Olduğunu belirterek, "Bu verilerde tabi ki en büyük pay siz kıymetli basın kuruluşlarımıza ait. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaları topluma en iyi şekilde anlattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Gökbel 2012'yi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement