Rektör Ulcay: Ön Lisans Mezununa Daha Çok İhtiyacımız Var - Son Dakika
Güncel

Rektör Ulcay: Ön Lisans Mezununa Daha Çok İhtiyacımız Var

Rektör Ulcay: Ön Lisans Mezununa Daha Çok İhtiyacımız Var

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

21.04.2016 13:35

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

UÜ Rektörlüğü katkıları ile oluşturulan ve hem öğrencilerin hem de öğretim görevlilerinin kullanımına sunulan Sağlık Hizmetleri MYO Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın açılışı Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, MYO Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, öğretim görevlileri, personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

"Cumhuriyet tarihi boyunca verilen mezun sayısı şuanda üniversitede okuyor"

Meslek Yüksekokulunda eğitim gören tüm öğrencilerin faydalanabileceği ve öğretim görevlilerinin de araştırmalarını yürütebileceği modern Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın kurdele kesim töreninden sonra okul yönetimi ve personel ile bir araya gelen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteye geçişte meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin puanlarının kesilmeye başlamasının ardından insanların meslek yüksekokullarına mesafeli yaklaşmaya başladığını vurguladı. Toplumda bu kadar üniversite mezununa meslek açısından ihtiyacın olmadığına işaret eden Rektör Yusuf Ulcay, "İnsanlarımız keşke okumaya devam etseler. Keşke ikinci ya da üçüncü üniversiteleri okumak için çaba gösterseler. Bir de tabi şöyle bir durum var: Türkiye'de Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar mezun ettiği öğrenci sayısı altı milyon iken, şu anda sadece üniversitede okuyan öğrenci sayısı altı milyon sekiz yüz bini buldu. Yani doksan küsur senede mezun edilen öğrenci sayısı hali hazırda okuyor. Peki, bizim bu kadar üniversite mezununa ihtiyacımız var mı? Meslek olarak söylüyorum; yok. İnsanların eğitimli olması açısından elbette var. Ancak şuanda diploma eşittir meslek olarak bakıyoruz. İşte bu yanlış bir anlayış. Bizim ülkemizde bir taraftan işsizlik var, diğer taraftan da vasıflı personel açığı var. O yüzden meslek lisesi ve meslek yüksekokul mezununa şuanda inanın dört yıllık fakülte mezunundan çok daha fazla ihtiyaç var. Bir ülke üretmeden kalkınabilir mi? Üretmek için de kalifiye personel yetiştirmemiz lazım. Meslek yüksekokullarımız da bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilecek bilim ve eğitim yuvalarıdır" dedi.

"Eğitim kalitesini hep birlikte yukarılara taşıyacağız"

Uludağ Üniversitesi'nin yeni bir vizyon ile kendisini gelecek 25 yıla hazırladığını aktaran Rektör Ulcay, personele de aidiyet duygusu çalışmalarını ve meslek yüksekokulundaki eğitim çıtasını daha yukarılara taşımalarını tavsiye etti. Başarının hemen bir günde gelmeyeceğinin altını çizen Ulcay, "Üniversiteye aidiyet duygusu ile bağlı olursak, ekip ruhu ile birbirimizi destekleyerek çalışmalarımızı yürütürsek başarı da kendiliğinden gelecektir. Belki hemen yarın çok başarılı bir meslek yüksekokulu oluşturamayız. Ancak plan ve program oluşturursak hedeflediğimiz noktaya en kısa sürede gelebiliriz. Konumlamamızı ve hedeflerimizi en yükseğe koymalı ve bu doğrultuda hep birlikte çalışmalıyız. Uludağ Üniversitesi'nin tüm meslek yüksekokullarını öğrencisini geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, bilimsel çalışmalarda adından söz ettiren ve kentine, sanayisine, insanına faydalı projeleri hayata geçiren kurumlar haline getirmek için çalışıyoruz. Sizlerin de desteği ve gayreti ile bunu başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, laboratuvar açılışının ardından 2015-16 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı Yüksek Onur ve Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin belgelerinin dağıtım törenine katıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Rektör Ulcay: Ön Lisans Mezununa Daha Çok İhtiyacımız Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement