Sadakataşı'ndan Filistinli Mültecilere Anaokulu - Son Dakika
Güncel

Sadakataşı'ndan Filistinli Mültecilere Anaokulu

Sadakataşı\'ndan Filistinli Mültecilere Anaokulu

Sadakataşı Derneği, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Filistinli mültecilerin yaşadığı Burj El Barajne Mülteci Kampı'nda, El Aksa Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

11.12.2017 15:09

Filistinli mültecilerin yaşadığı kampta 200 çocuğun eğitim görebileceği, tefrişatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yapılan El Aksa Anaokulu'nun açılışına Açılışa Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Halis Dalkılıç, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Ak Parti Genel Sekreter yardımcısı Abdulkadir Özel, Anadolu Ajansı Lübnan müdürü Ömer Bey ile Türkiye'den gelen gazeteciler Yusuf Kaplan, Nevzat Çiçek, İsmail Halis Hollanda UETD Genel Sekreteri Mustafa Aslan Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Bolcan , Bilal Şener ve kampta yaşayan Filistinliler katıldı.

Anaokulunun inşa edildiği Burj El Barajne Mülteci Kampı Beyrut'un merkezine 4 kilometre uzaklıkta, 1,3 kilometre karelik bir alana inşa edilmiş. Yaklaşık 30-35 bin Filistinli mültecinin yaşadığı kampa elektrik ve su günde yaklaşık 5-6 saat veriliyor. Eğitim olanaklarının yok denebilecek bir düzeyde olduğu kampa Sadakataşı Derneği tarafından yapılan Anaokulu ile beraber 200 öğrenci ücretsiz eğitim görecek.

Açılışın ardından Türkiye'den gelen heyette anaokulunu gezdiren Sadakataşı Derneği Başkanı Özdal, okul hakkında bilgiler verdi. Heyette bulunanlar sınıflarında ders yapan öğrencilere hediyeler verdi.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal El Aksa Anaokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada 'İnsanların ihtiyacı olan bir eğitim projesi açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık iki yıl önce kampta yapmış olduğumuz dağıtımlar sırasında karşılaştığımız bir eğitim kurumunu yıkıp baştan yapmak suretiyle çalışmamızı gerçekleştirdik. El Aksa Anaokulu'nda 3-6 yaş arasında 200 öğrenci 6 ayrı sınıfta eğitimlerini alacaktır. Bu günkü şartlarda eğitim ve öğretime elverişli modern bir eğitim merkezini buradaki kardeşlerimize sağlamış olduk' dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sadakataşı'ndan Filistinli Mültecilere Anaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement