Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu

Şanlıurfa\'da Uyuşturucu Operasyonu

Birecik ilçesinde bir evin temelinde 70 kilogram kubar esrar bulundu

13.09.2013 17:51

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nda tezsiz yüksek lisans yapan 50 öğrenci mezun oldu.

MŞÜ Konferans Salonu'nda gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, rektör yardımcıları, akademisyen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İnanç, MŞÜ'de tarihi bir gün yaşandığına dikkati çekerek, "Üniversitemiz, önceden bu coğrafyada, ilahi bir hak olarak Allah'ın bahşettiği bazı özelliklerin kullanımında tahkir edilen, asimile edilmeye çalışılan dilin yeniden direniş sürecine girmesi, o dilin, o kültürün ve o edebiyatın yaşanmasına öncülük eden ilk halkayı attı" dedi.

Lisans yapan öğrencilerin öğretmen olabilmeleri için formasyon eğitim almaları gerektiğini kaydeden İnanç, "Üniversitemiz pedagojik formasyon için Yüksek Öğretim Kurumuna başvurdu. Bu başvurumuz kabul edildi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık kabul ederse bundan böyle Kürt dili ve kültürü alanında, tüm yüksek lisans programı olan üniversitelerin mezunları, Muş Alparslan Üniversitesinde formasyon eğitimi alabilecek. Bu da üniversitenin bir başka farkı olacak" diye konuştu.

İnanç, Türkiye'de çok şeyin değiştiğini ifade ederek, "Hepimiz Türk kimliğini taşıyan halklar olarak, Türkiye'de daha kaliteli bir yaşam tarzına sahip olabilmek için sorumluklara sahip insanlarız. Milliyetçilik, ırkçılık insanların en büyük belasıdır" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgesi verildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement