Şanlıurfa Ek Demirtaş'tan Ak Parti'ye: 'Önünüzde Diz Çöken Namerttir' - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Ek Demirtaş'tan Ak Parti'ye: 'Önünüzde Diz Çöken Namerttir'

Şanlıurfa Ek Demirtaş\'tan Ak Parti\'ye: \'Önünüzde Diz Çöken Namerttir\'

Demirtaş: Öcalan'ı Artık İmralı'da Görmek İstemiyoruz

21.03.2011 17:11

DEMİRTAŞ: ÖCALAN'I ARTIK İMRALI'DA GÖRMEK İSTEMİYORUZ

ŞANLIURFA'da, düzenlenen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Nevruz kutlaması PKK mitingine döndü. Öcalan posterleri ile sözde PKK bayraklarının açıldığı mitingde sık sık teröristbaşı lehine sloganlar atıldı. Kutlamalara PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ile birlikte katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise AK Parti iktidarına yüklenerek, "AKP copu, panzeriyle BDP'yi bitireceğini sanıyorsa, buradan söylüyorum; sizin önünüzden diz çöken namerttir, namert oğlu namerttir" dedi. Demirtaş, 'Sayın' diye hitap ettiği teröristbaşını İmralı'da görmek istemediklerini belirterek, Öcalan'a özgürlük istedi.

Şanlıurfa'da, Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve 'Onurlu bir barış için ya özgürlük ya özgürlük' adı verilen Nevruz kutlaması Topçu Meydanı'nda yapıldı. Öğle saatlerinde başlayacak olan kutlamalar için sabah erken saatlerden gelenler, alana oluşturulan 5 ayrı kontrol noktasında yapılan üst aramasından geçirildikten sonra alındı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alana gelen kadınların başörtülerinin altı ile çantaları da titiz şekilde arandı. Öğle saatlerinde yaklaşık 15 bin kişiyi bulan kalabalık, Kürtçe çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekti. Sık sık PKK ve elebaşı Öcalan lehine sloganların atıldığı alanda kurulu platforma da dev Öcalan posterleri açılıp; sözde PKK bayrağı ve örgütü simgeleyen sarı, kırmızı, yeşil renkli büyük bez parçaları açıldı.

Kutlamalar, saat 10.30'da çatışmalarda ölen ve demokrasi şehidi olarak adlandırılan teröristler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Alanı dolduran kadınlar sarı, kırmızı, yeşil renklerin hakim olduğu yöresel kıyafetleriyle kutlamaya katıldıkları görülürken, platform önünde görevlendirilen erkeklerin ise peşmerge kıyafeti giymesi dikkat çekti. Kürtçe ve Türkçe yazılı nevruz bantlarını başlarına bağlayanlar, kuleler oluşturup PKK bayrakları ve Öcalan posterlerini açtı. Bu sırada bazı kişilerin ellerinde silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses ile dün gece geçirdiği kazada yaralanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'ye geçmiş olsun dileklerinin yazılı olduğu dövizler taşıdığı görüldü. Topçu meydanında yapılan kutlamada yüzlerini gizleyen bazı gençler, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın dev posteri ile sözde PKK bayrağını önce kurulan platformda açtı, ardından alanda bulunanların elleri üzerinde dolaştırıldı. Bu sırada alanı dolduran kalabalık sık sık 'Biji serok Apo' (Yaşasın başkan Apo) sloganları attı, kadınlar ise zılgıt çekti.

DEMİRTAŞ İLE FATMA ÖCALAN BİRLİKTE GELDİ

Öğle saatlerinde kutlamaların yapıldığı alana BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ve bazı BDP'li belediye başkanları ile birlikte geldi. Kontrol noktasından geçen Demirtaş ve beraberindekilerin üst aramasının yapılmak istenmesi gerginliğe yol açtı. Uygulamaya tepki göstererek platforma giden Demirtaş ve beraberindekilerin yanına gelen Güvenlik Şube Müdürü ve bazı polis amirleri, yaşananlardan dolayı BDP'lilerden özür diledi. Polislerin özrünü kabul etmeyen Demirtaş, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

DEMİRTAŞ İKTİDARA YÜKLENDİ

Elektrik kesintisinden dolayı bir süre platformda Fatma Öcalan ile yan yana oturan Selahattin Demirtaş daha sonra kalabalığı Kürtçe selamladı. Demirtaş sözlerine, dün gece trafik kazası geçiren BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, silahlı saldırıda yaralanan Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses ve KCK operasyonu kapsamında tutuklanan BDP İl Başkanı İbrahim Ayhan'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak Nevruz bayramlarını kutlayarak başladı.

30 yıldır süren çözümsüzlüğe, 3 saniye daha dayanacak güçlerinin kalmadığını ve barış istediklerini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Artık bu ülkede özgürlük olacak, barış olacak. Demokratik özerklik olacak. Bu ülkede Kürdü'yle, Türkü'yle herkes kendi ana dilinde yaşacaktır. Bunlar AKP'ye rağmen olacak. Bunu istese de olacak, istemese de olacak. AKP bugüne kadar hiçbir irademizi teslim alamadı. Üzerimizdeki baskı ve operasyonlara rağmen biz kazanmak zorundayız. Her gün partili arkadaşlarımız tutuklanıp, gözaltına alınıyor. Daha dün Viranşehir'de arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bütün bunların amacı; Urfa AKP teslim olsun diye yapılıyor. AKP valisi ve emniyetiyle el birliğiyle partimize yöneliyorlar. Ben buradan bir çağrı yapıyorum; 'Eğer siyaset yapmak istiyorsanız, çıkarın devletin verdiği üniformayı, bırakın devletin verdiği copu, silahlı, panzeri gelin AKP geçin, görelim sizi' işte hodri meydan. El mi yaman, yoksa bey mi yaman o zaman görelim. Ama yok ben devletin gücünü arkama alacağım, AKP copu, panzeriyle ben BDP'yi bitireceğimi diyorsanız buradan size şunu söylüyorum; sizin önünüzden diz çöken namerttir. Namert oğlu nama rettir. Biz sizin Kenan Evren'inizi de gördük, daha beterlerini de gördük. Köy yakanları, sokakta ensemize kurşun sıkıp infaz edenleri de gördük ama teslim olmadık. Sizin makarnanıza, copunuzu, panzerinize mi teslim olacağız?"

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Konuşmasında silahlı saldırı sonucu yaralanan İbrahim Tatlıses'e de yer veren Demirtaş, 'Sayın' diye hitap ettiği Öcalan'a özgürlük istediği konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Urfa'nın evladı komada can çekişirken, Tatlıses üzerinden bile partimizi vurmaya çalışıyorlar. Bunlar böyle bir alçaklık içersindeler. Tatlıses'in nasıl vurulduğuna ilişkin hakimin, savcının elinde belge var, adamlar tutuklanmış adamlar mafya ama AKP ikna olmamış devletin TRT'si ikna olmamış ille de bunu BDP'ye bulaştıracaklar. Burada Kürdü Kürde kırdırmaya çalışıyorlar. Bu konuda herkesin dikkatli olması lazım. Bu kirli iftiralara hiç kimsenin kanmaması lazım. Tatlıses can derdine, AKP oy derdinde bunu iyi anlamak lazım. Urfa'nın yetiştirdiği önder olan Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü bu halk artık istiyor. Artık Öcalan'ı İmralı'da görmek istemiyoruz. Öcalan'ın özürlüğünü artık devletin kendi gündemine alması lazım."

Konuşmaların ardından Kürt sanatçı Rojda tarafından konser verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Ek Demirtaş'tan Ak Parti'ye: 'Önünüzde Diz Çöken Namerttir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement