Şantiyesi Basılan Muşlu İş Adamı Yaşanan Olayı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Şantiyesi Basılan Muşlu İş Adamı Yaşanan Olayı Kınadı

Şantiyesi Basılan Muşlu İş Adamı Yaşanan Olayı Kınadı

Şırnak-Van karayolunun 5.kilometresinde kimliği belirsiz silahlı 15 kişi tarafından dün araçları yakılan iş adamı Atilla Bilgin, yaşanan bu olayı kınadığını söyledi.
Kendisinin de Muşlu olduğunu, Kürt olduğunu belirten Atilla Bilgin, Van ve...

19.11.2013 17:50

Şırnak- Van karayolunun 5. kilometresinde kimliği belirsiz silahlı 15 kişi tarafından dün araçları yakılan iş adamı Atilla Bilgin, yaşanan bu olayı kınadığını söyledi.

Kendisinin de Muşlu olduğunu, Kürt olduğunu belirten Atilla Bilgin, Van ve Şırnak'ı birbirine bağlayacak modern bir yol yaptıklarını, ancak buna müsaade etmeyenler olduğunu ifade etti. Bilgin, "Şu anda Şırnak'ı Van'a bağlayan mevcut yol yedi sekiz saat sürmektedir. Bu bittiği takdirde iki buçuk saate inecek bir yol inşa ediyoruz. Van tarafındaki sınır kapısı ile Şırnak tarafındaki Habur Sınır Kapısı'nı birleştirecek olan güncel modern ipek yolu diyebileceğimiz bir yol inşa etmeye gayret gösteriyoruz. Bu yol Şırnak için, yöremiz için 50- 60 fabrikadan çok daha önemli bir fonksiyona sahip. Ben kendim de Kürdüm, kendim de Muşluyum. Eğer ben İstanbullu bir işadamı olsaydım, gelip burada bu risklere girmezdim, bu yörenin insanı olarak ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Benimle beraber yaklaşık 150-200 kişi ekmek kazanıyor bu işten. Bu açıdan yapılanı büyük bir haksızlık olarak görüyorum ve kınıyorum. Halkımızın da bu işin bilincinde olmasını istiyorum. Daha önce de dediğim gibi bu birkaç seferdir oluyor, bunu şiddetle kınıyoruz, bunu doğru bulmuyoruz, buna rağmen biz yine barış sürecinin devam etmesinden yanayız, bir an önce bu kanın durmasını istiyoruz" dedi.

İş yeri yetkililerinden olan Nurettin Dicle ise, dünkü olayın çalışmalarını büyük oranda sekteye uğrattığını ifade etti. Dicle, "Bu yolun asıl amacı Gürbulak Sınır Kapısı'ndan gelen araç ve TIR akışını buradan Habur Sınır Kapısı'na bağlamaktır. Şırnak'a bu ortalama üç dört fabrikaya eş değer bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu durumda mağdur olan Şırnak ve Şırnak halkıdır. Çünkü kör bir noktada kalan Şırnak'ın hiçbir yerle bağlantısı yok. Tek bağlantısı Şırnak Van yoludur. Bu da maalesef çalışmalarımıza büyük bir sekte vurmuştur. Burada 150-200 kişiye yakın insan çalışıyor, bunların büyük bir kısmı operatör, idari personel, bunların da çoğu Şırnaklı, yani Şırnaklılar burada çoluk çocuğunun geçimini sağlıyor. Buradan çocuklarına nafaka götürüyor, çocuklarını okutuyor. Bu aynı zamanda şehrin gelişmesine ve aydınlanmasına vesile olan bir yatırımdır" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şantiyesi Basılan Muşlu İş Adamı Yaşanan Olayı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement