Savcı Feneryolun'daki Tren Kazasında Makinist Kusursuz Raporunu Dikkate Almadı - Son Dakika
Güncel

Savcı Feneryolun'daki Tren Kazasında Makinist Kusursuz Raporunu Dikkate Almadı

Savcı Feneryolun\'daki Tren Kazasında Makinist Kusursuz Raporunu Dikkate Almadı

*kadıköy Feneryolu tren istasyonunda bebeğini trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı.

25.07.2012 15:50

*kadıköy Feneryolu tren istasyonunda bebeğini trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı. Savcı olaya ilişkin makinist şüpheli Abdullah Çiğdem'in kusursuz olduğu yönündeki bilirkişi raporunu dikkate almadı. Savcı, şüpheliler kondüktör Süleyman Uğur Özkoç ve makinist Abdullah Çiğdem'in "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haber : Cem TURSUN/ İSTANBUL DHA

Kadıköy Feneryolu tren istasyonunda bebeğini trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Kadir Erdal'ın hazırladığı iddianamede, tutuksuz şüpheliler makinist Abdullah Çiğdem ve kondüktör Süleyman Uğur Özkoç'un olayda tedbirsiz ve dikkatsiz davranarak maktülün ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamede, "11 Temmuz 2012 tarihinde Abdullah Çiğdem'in kazanın gerçekleştiği trenin makinisti olduğu diğer şüpheli Süleyman Uğur Özkoç'un ise kondüktör olarak çalıştığı Pendik istikametine giden trenin saat 12: 08 sıralarında yolcu almak için Feneryolu tren istasyonu durduğu, burada maktul dışındaki tüm yolcular bindikten sonra en son maktulün trene yanında bulunan bebek arabasındaki 3 yaşındaki çocuğuyla binmeye çalıştığı, önce bebek arabası ile birlikte çocuğunu kapısı açık bulunan vagondan içeri soktuğu tam kendisi de bineceği sırada trenin vagon kapılarının kapanmaya başladığı, bebek arabasının ik kapı arasına sıkıştığı ve trenin hareket etmeye başladığı maktulün bebek arabasını bırakmayarak hareket halindeki trenle beraber koşmaya ve vagon içerisindeki yolcuların kapıyı hafif aralamaya çalışması nedeni ile vagona binmeye çalıştığı ancak bu sırada trenin hızlanmış olması nedeni ile dengesini kaybederek peron boşluğuna düştüğü, trenin üzerinden geçmesi sonucunda da olay yerinde hayatını kaybettiği" belirtildi.

"MAKİNİST KUSURSUZ" RAPORU

İddianamede, olayın ardından kusurun tespiti için İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Makina Mühendisi Yücel Kaplanoğlu'na yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen raporda, "kondüktör şüpheli Uğur Özkoç'un yolcuların henüz binişi tamamlanmadan makiniste telsiz ile hareket etme talimatı verdiği için asli kusurlu olduğu, maktülün hareket halindeki trene binmeye çalıştığı için tali kusurlu olduğu makinist şüpheli Abdullah Çİğdem'in ise kusursuz olduğunun belirtildiği" hatırlatıldı.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, raporun kondüktör ve maktül açısından gerçeğe yakın görünmesine rağmen raporda şüpheli Abdullah Çiğdem'in aynalardan vagonların kapılarını ve dolayısıyla yolcu binişlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edip görme imkanına sahip iken hareket ederken bundan imtina etmiş olması nedeni ile kusursuz sayılmasının mümkün olmadığı, bu nedenle raporun bu kısmının gerçeğe yakın görünmediği tüm bu nedenlerle her iki şüphelinin olayda tedbirsiz ve dikkatsiz davranarak maktülün ölümüne sebebiyet verdikleri" belirtildi. Savcı, her iki şüphelinin de "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Tutuksuz sanıklar Abdullah Çiğdem ve Süleyman Uğur Özkoç'un yargılanmasına önümüzdeki günlerde Kadıköy Asliye Ceza mahkemesi'nde başlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı Feneryolun'daki Tren Kazasında Makinist Kusursuz Raporunu Dikkate Almadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement