Sayın Yazı İşlerine Not."Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir" Başlıklı... - Son Dakika
Güncel

Sayın Yazı İşlerine Not."Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir" Başlıklı...

Sayın Yazı İşlerine Not."Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir" Başlıklı...

Lübnan'da yayınlanan Daily Star gazetesinin internet sitesi, ülkedeki bir kaynağın, Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmasının umulduğuna ilişkin açıklamasına yer verdi.Suriye'nin Azez bölgesine hacı olmak üzere...

19.10.2013 14:23

Lübnan'da yayınlanan Daily Star gazetesinin internet sitesi, ülkedeki bir kaynağın, Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmasının umulduğuna ilişkin açıklamasına yer verdi.

Suriye'nin Azez bölgesine hacı olmak üzere gittiklerinde alıkonulan 9 Lübnan vatandaşının, ülkelerine teslim edilmek üzere Cumartesi günü itibarıyla Türkiye'de bulunduğunu belirten Daily Star, 9 Ağustos'ta kaçırılan THY pilotu Murat Akpınar ve Yardımcı Pilot Murat Ağca hakkında konuşan Lübnanlı güvenlik kaynağının, "Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmaları bekleniyor" dediğini bildirdi. Pilotların serbest bırakılmasını gözlemlemek üzere aracıların Lübnan'a geldiği belirtildi. Kaynak, pilotların serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan müzakerelerin fidye konusunu da içerdiğini kaydetti.

Gelişmelerin Körfez ülkelerinden Katar'ın Lübnanlı hacıların salıverilmesine ilişkin çözüm sürecine dahil olma açıklamasından sonra yaşandığı da kaydedildi. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türk pilotlar bırakıldıktan sonra Suriye'de tutuklananların teslim edileceğini belirtti. Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Tümgeneral Abbas İbrahim'in aracılarla görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde Şam ve Ankara'ya ziyaretlerde bulunduğu da belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sayın Yazı İşlerine Not.'Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir' Başlıklı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement