Şehit Polislere Veda - Son Dakika
Güncel

Şehit Polislere Veda

Şehit Polislere Veda

Kırşehir'deki kazada hayatını kaybeden Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şehit 3 Çevik Kuvvet Polisi için tören düzenlendi.

12.03.2014 10:28

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenmesi planlanan ancak, yağışlı hava nedeniyle Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, şehit polis memurlarının aileleri, yakınları ve meslektaşları ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazelerin tören alanına getirilişi sırasında şehit yakınları ile birlikte törene katılanlar gözyaşı dökerek dua ederken, meslektaşları da şehitlerimizin tabutunun başında saygı nöbeti tuttu.

Vali Orhan Düzgün, törende yaptığı konuşmada, elim bir trafik kazası sonucu 3 yiğit vatan evladını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi.

Şehitlerimizin, ülkemizin ve milletimizin barış ve huzuru için yine bir göreve giderken Kırşehir'de yaşanan acı bir trafik kazası sonucu canlarını feda ettiklerini belirten Vali Düzgün, "Ateş düştüğü yeri yakar. Ancak inancımıza göre şehitlerimiz cennetliktir. Belki biz burada üzülürken, onların ardından gözyaşı dökerken, onlar peygamberimizin şehitlik müjdesiyle seviniyorlar. Şehitlerimiz Abdullah Kılıç, Ömer Aktaş ve Resul Erdal Aydemir'e Allah'tan rahmet diliyor, değerli eşlerine, çocuklarına, anne ve babalarına da sabırlar diliyorum" dedi.

Vali Düzgün, kazada yaralanan 22 polis memurundan 12'sinin taburcu edildiğini, diğerlerinin ise tedavilerine devam edildiğini ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ve yaptırdığı duanın ardından şehit polislerimizden Abdullah Kılıç Sivas'a, Resul Aydemir ile Ömer Aktaş ta Hunat Camii'ne uğurlandı.

- İKİ ŞEHİDİMİZ KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Kayseri'yi ve Emniyet Teşkilatı'nı derin üzüntüye boğan kazada şehit olan polis memurları Resul Erdal Aydemir ile Ömer Aktaş için Hunat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehit polis memurlarının aileleri, yakınları ve meslektaşları ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Vali Orhan Düzgün, Emniyet Genel Müdürü-Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Öksüzkaya ve İsmal Tamer, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Aydemir ve Aktaş'ın tabutları, meslektaşlarının omzunda cenaze aracına konuldu.

Şehitler, Asri Mezarlık Polis Şehitliği'nde dualar eşliğinde yan yana defnedildi. Definin ardından, Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Orhan Düzgün şehitlerin tabutlarına sarılı Türk Bayrağı'nı öperek şehit yakınlarına teslim etti.

- ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYE, YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETLERİ

Şehit cenazeleri için Kayseri'ye gelen İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Orhan Düzgün ile birlikte şehit ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Resul Erdal Aydemir'in Yavuzlar Mahallesi'ndeki, Ömer Aktaş'ın ise Turgut Reis Mahallesi'ndeki evlerini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Güneş, Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar ve Vali Düzgün, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretlerinde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Bakan Yardımcısı Güneş, Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar ve Vali Düzgün daha sonra Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde tedavi altındaki yaralı polis memurlarını da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Polislere Veda - Son Dakika


Advertisement