Şehit Uzman Çavuş İslam Çakar, Bitlis'ten Memleketi Zonguldak'a Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş İslam Çakar, Bitlis'ten Memleketi Zonguldak'a Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş İslam Çakar, Bitlis\'ten Memleketi Zonguldak\'a Uğurlandı

Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

23.12.2015 12:24

Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

Sehi Ormanları'nda pazartesi günü askerlerin arazi arama tarama çalışmaları sırasında, PKK'lı teröristlerin araziye yetirdiği el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatması sonucu Uzman Çavuş Samet Pişkin ve Uzman Onbaşı Eren Kılıç'ın şehit olmasının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün devam eden operasyonlar sırasında ise bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş İslam Çakar şehit olurken, 2 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.

Bir ıllık evli olan şehit uzman çavuş İslam Çakar için bu sabah Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, kaymakamlar, kurum amirleri, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşunun ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu alana getirilerek, özgeçmişi okundu. Törende şehit uzman çavuş İslam Çakar'ın bir yıllık eşi ve yakınları güçlükle ayakta dururken, askerler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Bitlis Valisi Vali Çınar, törende yaptığı konuşmada millet olarak bundan tam 100 yıl önce bu oyunu yine gördüklerini belirterek, dünyanın bugünkü egemenlerinin o günde egemenleri olduğunu söyledi. O gün topyekun tek yürek olan ecdadın kıymetli evlatlarının vatan için canlarını feda ederek bu oyunu bozduğunu ve dünyanın kaderini değiştirdiğini kaydeden Vali Çınar, şöyle konuştu:

"Bugün de aynı oyunun benzer türlerini görüyoruz. Yine dünyanın bu kötü kaderini ve zalim egemenlerin insanlığa zulüm ettikleri bu düzeni değiştirmek için yeryüzünde tek ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. Dolayısıyla bu egemenler bunun farkındalar. Her geçen gün daha bir millileştikçe ve daha güçlendikçe, suçüstü hallerinden dolayı dünyanın bütün mazlum özellikle Müslüman halk ve milletlerinin bizimle kenetleneceğini de bildikleri için ellerinden gelen bütün kötülükleri yapıyorlar. Ama biz bu oyunları çok gördük. Biz bu oyunları geçmişte de bozduk. Bugün çok daha güçlüyüz. Allah'ın izniyle bu oyun kendi başlarına bela olacaktır diye düşünüyorum ve Allah'tan da niyaz ediyorum. O zaman olduğu gibi bu egemenler, bugün de vekalet savaşı diye adlandırdığımız o inançsız ve soysuz uşaklarını kullanmak suretiyle ellerinden gelen kötülüğü yapıyorlar. Ama hiçbir suretle başarılı olamayacaklar. Türkiye büyük bir devlet. Tarihin her döneminde var olmuş ve büyük medeniyetler kurmuştur. Acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu vatan için ecdadının yaptığı gibi canlarını feda etti. Hepsine minnettarız. Millet böyle büyür ve var olur. İnşallah bu soysuzların uşak olarak kullanıldığı bu oyunu büyük devlet olarak bozacağız. Allah hepimize sabır versin ve hepimizin başı sağ olsun."

Bitlis Müftü Vekili İsmetullah Kızılşah'ın okuduğu dua sonrasında, şehidin cenazesi karayoluyla Muş'a, buradan da uçakla memleketi Zonguldak'a gönderildi. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş İslam Çakar, Bitlis'ten Memleketi Zonguldak'a Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement