Şehit Yakınları ve Gaziler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları ve Gaziler Kahvaltıda Buluştu

Şehit Yakınları ve Gaziler Kahvaltıda Buluştu

Bursa’da şehit yakınları ve gaziler kahvaltıda bir araya geldi.

28.12.2013 12:24

Bursa'da şehit yakınları ve gaziler kahvaltıda bir araya geldi.

Bursa Valiliği, şehit yakınları ve gazileri kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltıya AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Beyazıt Tuna, "Şehit yakını, gazi ve aileleri için bu faaliyetler önemlidir. Bu tür buluşmaların sürmesinden büyük yarar görüyoruz" dedi.

Şehitliğin önemine işaret eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Vatanı, milleti, bayrağı ve istiklali için canını seve seve feda eden şehitlerimiz bizim için her şeyden önemlidir. Onların emaneti olan aileleri de bizim için, devlet için her zaman yanlarında olmamız ve sıkıntıları ile ilgilenmemiz gereken değerlerdir. Yine vatan için mücadele eden ve canlarını tehlikeye atan gazilerimiz de bizim için değerlidir. Son dönemlerde devletimiz imkanları arttıkça şehit yakınlarımıza ve gazilerimize daha fazla sahip çıkıyor. Eskiden gazi ve şehit yakınları ile ilgili doğrudan bir birim veya kurum yoktu. İçişleri Bakanlığı bünyesinde her valilikte bir Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü oluşturuldu" diye konuştu.

Yeni yılda da şehit yakınları ve gaziler için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Karaloğlu, "Büyük bir ihtimalle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde güçlü bir daire başkanlığı ve il müdürlükleri oluşturulacak. Şehit yakınları ve gazilerimizin meseleleriyle ilgilenecek, işi sadece o olacak. Bundan sonra illerde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bir problemleri olduğunda gidip anlatabilecekleri bir makam olacak. En son mevzuat değişiklikleri yapıldı. Şehit yakınları devletin sunmuş olduğu imkanlar arttırıldı. Gazilerimiz ile ilgi yeni dönüşümler yapıldı. Devletin imkanı arttıkça şehit yakınları ve gazilerimizin durumunu düzeltecek hamleler de gelecektir. Her şey çözülmüş değil. Bunun için önemli olan devletimizin işinin farkında olması ve çözmek için irade sahibi olmasıdır. Bugün o irade var. İnşallah mevcut meseleleri çözmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Karaloğlu, geçen hafta İzmir'de ölen şehit ailelerine de baş sağlığı diledi. Konuşmaların ardından Tuna, Vali Karaloğlu'na çiçek takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları ve Gaziler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika


Advertisement