Şehitlerin İsimleri Kütüphanelerde Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Şehitlerin İsimleri Kütüphanelerde Yaşayacak

Şehitlerin isimleri kütüphanelerde yaşayacakKÜTAHYA - Türkiye genelinde bugüne kadar 78 kütüphane açan 'Şehit Kütüphaneler Ailesi', bir yenisini de Kütahya'da kuruyor.

03.01.2018 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitlerin isimleri kütüphanelerde yaşayacak

KÜTAHYA - Türkiye genelinde bugüne kadar 78 kütüphane açan 'Şehit Kütüphaneler Ailesi', bir yenisini de Kütahya'da kuruyor.

Kütahya Merkez Mimar Sinan Ortaokulu'nda açılacak olan kütüphanenin Kütahya Koordinatörü olan Işıkkara Köyü Muhtarı Nuran Kamış, amaçlarının gençlere vatan, bayrak ve millet sevgisini aşılamak ve şehitlerin isimlerinin yaşatmak olduğunu belirtti. Kütahya'daki çalışmalarına 2 ay önce başladıklarını söyleyen Nuran Kamış "Türkiye genelinde 78 tane kütüphaneyi hizmete açtık, Kütahya'daki kütüphane kurma çalışmamıza başladık. Amacımız ise çocuklarımıza vatan, bayrak ve millet sevgisini aşılamak. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak ve şehit ailelerimizi onura etmek. Sadece gönüllülük esasınca başlanmış bir proje ve hiç bir kuruma bağlı olmadan yapılan bir gönüllülük projesidir. Şuan 12 kütüphanemizin kitap ihtiyacı var, kitapları tamamladığı zaman onları da açacağız. O 12 kütüphane içerisinde bizim kütüphanemizde var. Halkımıza bu konuya duyarlılık göstererek kitap bağışlamalarını istiyoruz. Kütahya Merkez Mimar Sinan Ortaokulu'nda açacağımız kütüphanemizin ismi ise Şehit Jandarma Er Nurettin Yiğit adına olacak. Şehidimiz 1985 yılında Tunceli Çiçekli'de şehit olmuş bizde onun ismini yaşatmak için bu mücadeleye başladık" diye konuştu.

Kamış, vatandaşlardan kitap bağışı beklediklerini sözlerine ekledi.

Şehitlerin İsimleri Kütüphanelerde Yaşayacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitlerin İsimleri Kütüphanelerde Yaşayacak - Son Dakika


Advertisement