Selimiye Camii'ne Jeneratör - Son Dakika
Güncel

Selimiye Camii'ne Jeneratör

Selimiye Camii\'ne Jeneratör

Edirne'de Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği ve 'UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'ne 110 kilovat gücünde jeneratör takıldı.

17.02.2015 14:46

Edirne'de Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği ve 'UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'ne 110 kilovat gücünde jeneratör takıldı. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, "Bundan sonra elektrikler kesildiğinde jeneratör sayesinde ezanlar okutulmaya, cami aydınlatılmaya devam edilecek" dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Selimiye Camii'nde bulunan jeneratörün uzun süredir faaliyette olmadığı için camide elektrik kesintisi yaşandığında ezan okunamadığını ve karanlıkta kaldığını söyledi. Bu nedenle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla camiye 110 kilovat gücünde yeni bir jeneratör takıldığını ifade eden Üzüm, şöyle dedi;

"Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla Edirne'de artık Selimiye'de bundan sonra elektrikler kesildiği zaman jeneratör devreye girecek ve ezanlar okutulmaya, cami aydınlatılmaya devam edilecek. Yeterli güçte bir jeneratör alındığını biliyorum. Özellikle diğer Ulu Camii, Üç Şerefeli ve Selimiye Cami'mizin jeneratör sistemine ihtiyacı vardı. İnşallah diğer camilerde de aynı sistem kurulacak. Dünyada artık Selimiye Cami'nin üstünde değerli bir tarihi eser yok. Hem ibadethane olarak hem de estetik ve mimari tarzı itibariyle Selimiye zirve."

SELİMİYE'NİN HALILARI BULGARİSTAN'A GÖNDEREİLCEK

Selimiye Camii'nin halılarının kısa bir süre içerisinde yenileceğini kaydeden Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, çıkan eski halılarında Bulgaristan'daki camilere dağıtılacağını söyledi. Bu konuda Bulgaristan'daki baş müftülük ile görüştüklerini anlatan Üzüm sözlerini şöyle tamamladı:

"Selimiye, hizmetlerin en güzeline layıktır. İnşallah önümüzdeki günlerde elektrik sistemi de ve halıları da değişecek. Söz verdiğimiz gibi halıları, Bulgaristan'daki camilere Selimiye'nin hatırası olarak göndereceğiz. Selimiye'de önümüzdeki günlerde ümit ediyoruz ki hayırseverlerin destekleriyle, halılarımızda yenilenmiş olacak. Bulgaristan'da ki baş müftülüğümüz ile irtibat kurduk. Selimiye'nin eski halıları acil ihtiyacı olan camilere gönderilecek. Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız için bu durum çok da fazla heyecan uyandırdı. Çünkü Selimiye misyon itibariyle özellikle batı da ve Balkanlar'da çok etkileyici durumda. O bölgede yaşayana soydaşlarımız Selimiye'ye özenle bakıyorlar ve çok ilgi gösteriyorlar. Çünkü, Selimiye; Osmanlı demek, Selimiye;  dünyadaki Osmanlı ve İslam medeniyetinin temsili demek." - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selimiye Camii'ne Jeneratör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement