''Şenol Güneş'te TFF Başkanı Olabilir'' - Son Dakika
Güncel

''Şenol Güneş'te TFF Başkanı Olabilir''

\'\'Şenol Güneş\'te TFF Başkanı Olabilir\'\'

ÖZGENÇ: Platini UEFA Başkanı olmuşsa Şenol Güneş'te TFF Başkanı olabilir.

10.02.2012 16:13

Trabzon spor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna kulislerde adı geçen bazı isimlerin aday olduğu konuşuluyor. Ancak 27 Şubat 2012'de yapılacak olan TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'unda başkanlık için aday olacak kişilerin şike soruşturmasında adı geçen 8 kulüpte geçmişte veya günümüzde yöneticilik yapmış olmamaları soruşturmanın selameti ve tarafsız olabilmesi açısından başkan adayı olmamaları gerekir. Aksi halde dava sonucunda olumlu ve olumsuz kararlar çıkması halinde taraf tutmakla itham edilebilirler. Türk futbol tarihinde A Milli Takıma birden fazla teknik direktörlük yapmış birçok isim bulunurken bir kez üstlendiği bu önemli görevde unutulmaz başarılara imza atan Şenol Güneş'in başkan seçilmesinin daha iyi olacağını düşünüyor ve öneriyorum.

Özellikle adı şike dosyasında yer alan kulüpten birinin TFF Başkanlığına soyunmasının etik kurallara uygun olmadığı kanaatindeyim. Hele hele son zamanlar da TFF başkanlığına adı geçen -ama ben almayayım yan cebime koy anlayışıyla hareket eden- adayların hiçbiri ile olmaz. Tamamen yeni bir yüz olmalı. Geçmişte bazı TFF başkanları gelen baskılara karşı tam dik duramamışlardır. Esasen başkan, yönetim kurulu üyelerinden farklı olmalı. Ferasetli, dirayetli, kararlı ve her şartta doğru bildiğinin arkasında ve sözünün eri olmalı. Şartlara göre sözünden ve yolundan dönmemeli. İlkelerini günün şartlarına göre değil, günün şartlarını ilkelerine göre ayarlamalı. Asla çıkarcı olmamalı. Bazı kulüp yöneticilerinin olası baskı ve yıldırmalarına aldırmayıp tüm kulüplerin birliğini savunan taraf olmalıdır.

Makamlar şikayet etme yeri değildir

Nurettin Özgenç;TFF başkanlığına aday olan veya öneri ve telkin ile başkan olacak kişinin makamların şikayet etme yeri olmadığını bilerek ileride "ateşten gömlek giydim, enkaz devraldım, kucağımda bomba buldum" gibi sözler dememeli. Yeni başkan mevcut sıkıntılardan şikayet etmeden bu tür sorunların çözümü için gayret sarf etmeli. Bu bilinçle göreve talip olunmalı ve görevin gereği ne ise yapılmalı.

Ayrıca yeni gelecek başkanın hayattaki en büyük meselesi taraftarı olduğu takımın çıkarlarını korumak olmamalı. Geçmiş yönetimlerde olduğu gibi taraftarı olduğu kulüpten daha önemli meseleleri var olduğu bilinmeli.

Özgenç; şimdi, "Yeni TFF Başkanı kim olmalı" sorusuna cevap vermek için bir spor bilgini ya da bir futbol dehası olmaya gerek yok. Spor gündemini uzmanlar kadar olmasa dahi kısmen takip eden birileri de pekala bu konuda görüş ve öneride bulunabilirler.

Michel Platini UEFA başkanı olmuşsa Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş' de pekala TFF Başkanı olabilir

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; Fransız teknik direktör ve orta saha oyuncusu olan Michel Platini kendi döneminin en büyük futbolcusuydu ve olağanüstü gol atma kabiliyetlerine sahip olduğu biliniyor. Futbol tarihinin en büyük futbolcularından biri olarak gösterilen Platini, şu an UEFA'nın başkanıdır. Dolayısıyla bizim ülkemizde de aynı yol izlenebilir. Yeni başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin spor hukukunda uzman olmasına gerek yok. Önemli olan iyi ve adil yönetim göstermek. TFF Başkanını belli azınlık gruplar değil genel futbol camiası belirlememeli. TFF Genel Kurulunda futbol dünyasının içinde bulunan kişilerinde iradesi sandığa yansımalı. Bana göre futbol bilgisi, kariyerleri buna müsait olan herhangi bir takımda yöneticilik yapmamış profesyonel iki spor adamımızın bu makam için uygun olduğunu düşünüyor ve öneriyorum.

Teknik direktör ve eski milli futbolcu taraflı tarafsız pek çok kişi tarafından sevilen karakteri ve efendi kişiliğe sahip döneminin en şık ve klas oyuncularından olan Ertuğrul Sağlam; ve Türk Milli Takımı'na 2002 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncülük kazandıran UEFA Yılın Takımına teknik direktör olarak seçilen ilk Türk ve Dünya Klasmanında Milli Takımı 7. sıraya oturtan tek teknik adam olarak Türk futbol tarihine geçen Şenol Güneş neden olmasın.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Şenol Güneş'te TFF Başkanı Olabilir'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement