Sevilen Üç Başkan Kermes'te Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Sevilen Üç Başkan Kermes'te Bir Arada

Sevilen Üç Başkan Kermes\'te Bir Arada

Bergama İlçesi'nde bu yıl 77'ncisi düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi, İzmir'in sevilen üç başkanını bir araya getirdi.

19.06.2013 09:49

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in ev sahiplinde yürüyüş ile başlayan resepsiyon ve konuşmaların ardından Kermes açılışına Aliağa'nın efsane Belediye Başkanı Hakkı Ülkü ile Dikili'nin 'Türkiye'nin Castro'su lakabıyla anılan Belediye Başkanı Osman Özgüven'de katıldı.

İzmir'in üç sevilen Belediye Başkanı bir araya gelince basın muhabirleri ile aralarında şakalaşmalar yaşandı. Gönenç'e destek için geldiklerini belirten Hakkı Ülkü; "Bergama böyle çağdaş ve medeni bir başkana sahip olduğu için çok şanslı, ayrıca aramızda en yakışıklı başkanda kendisi" dedi. Özgüven ise; "Bende aynı yaştayım, bu konuda Gönenç'e rakibim" dedi. Gülüşmelere neden olan diyaloglar sonrası Kermes hatırası önünde fotoğraf çekilindi.

Özgüven'den, Gökçek'e eleştiri

Yapılan esprilerin ardından bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Bergama Gönenç'in başkanlığında 77.kez kermes'i kutluyor. Çok zengin bir program oluşturulmuş. Bu arada Ülkemizde insanlarımız özgürlükler adına büyük bir direniş gösteriyor. Halkımızın barış dilini kullanarak geliştirdiği eylemlerde polis tarafından çok sert müdahalelerle karşılaşıyor. Önceki gün Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek duvarları afişlerle donatmış polislere teşekkür ediyor. Kapalı alanda yaralandığı için sığınan halkımıza gaz bombası atmak faşizan bir tutumdur.

Onlar bizi koruyacaklarsa buyursunlar korusunlar. Ancak onlar bizi, halkını koruyacaklarına biber gazıyla, haklarını arayan gençlerimizi sindirmeye çalışıyorlar. Çevre mücadelelerinde de bizi koruyacaklarına yaşamımızı, toprağımızı zehirleyenleri, koruyorlar. Dünyanın hiç bir yerinde halkına faşizan tutum sergileyenler hoş görülmezler. Ancak bir belediye başkanı çıkıyor, hele hele başkentin belediye başkanı çıkıyor duvarları bu tutumu destekleyen afişlerle süslüyor. Faşizan tutumu destekleyen de faşisttir. Bu davranışın yorumunu halkıma, özellikle de Ankara halkına bırakıyorum"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevilen Üç Başkan Kermes'te Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement