Sgk-Tubitak/tusside İlaç Projesi Kapanış Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Sgk-Tubitak/tusside İlaç Projesi Kapanış Toplantısı

Sgk-Tubitak/tusside İlaç Projesi Kapanış Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, “Sosyal Güvenlik Reformu’nun yürürlüğe girmesi ile sosyal güvenlik sistemi çağdaş anlamda zirve noktasına ulaştı” dedi.

12.06.2014 19:33

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, "Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlüğe girmesi ile sosyal güvenlik sistemi çağdaş anlamda zirve noktasına ulaştı" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve TUBİTAK, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TUSSİDE) iş birliğinde 'İlaç Geri Ödeme Politikaları ile Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Güncelleme ve Revizyon Çalışmaları Projesi'nin kapanış toplantısı gerçekleşti. Kapanış toplantısına SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Uzm. Dr. İsmet Köksal, Strateji Geliştirme Başkanı Muhiddin Şahin, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı Alper Süzen, İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Salih Tolga Doğru, Politika ve Proje Daire Başkanı Mümine Nurdan Doğukan, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri Koordinasyon Daire Başkanı Erman Ceyhan, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Zeki Ataman, TUBİTAK/TUSSİEDE Enstitü Müdürü Tezer Battal, TUBİTAK/TUSSİDE Sağlık Ekonomisi ve Yönetimi Koordinatörü Kirstin Öztürk ve proje sorumluları katıldı.

SGK'nın kurulması ile Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlüğe girmesi ile sistemin çağdaş anlamda zirve noktasına ulaştığını ifade eden SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, "Bugün geldiğimiz dönem içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 7 yıllık reformuna baktığımızda hedeflenen noktanın daha da ilerisinde olduğumuzu çok rahat söyleyebiliriz" diye konuştu.

Kuruca, günümüzde SGK'nın gelir gider dengesinde özellikle sağlık sigortası yönünden prim gelirlerinin sağlık harcamalarını karşıladığının altını çizerek, önümüzdeki yıllarda bu dengenin değişeceğini belirtti. Kuruca, "Ülkemizin nüfusu hızlı bir şekilde artarken çabuk yaşlanıyor ona göre tedbirler alınacak" dedi.

Projenin adil şekilde ve daha gayretli bir sağlık hizmeti sunarken deneyimli bir personel yetiştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Uzm. Dr. İsmet Köksal ise, "Bu proje daha bilimsel, daha inceleyici bir Sosyal Güvenlik Kurumu alt yapısının kurulmasını sağlayacak" diye konuştu.

Projenin uzman kadrolar yetiştirilmesini, kurumsal veri ve bilgi hafızası oluşturulmasını sağlayacağını bildiren Köksal, "Bu konuda TUSSİED'in çok büyük katkısı var, kendilerine gayret ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Projenin ülkemiz için de faydalı olmasını temenni ediyorum. Bu şekilde kurumsal kapasitelerin birlikte kullanılması ile Sosyal Güvenlik Kurumu inşallah daha büyük proje ve kapanış toplantıları ile karşınızda olacaktır" ifadesini kullandı.

TUBİTAK/TUSSİDE Sağlık Ekonomisi ve Yönetimi Koordinatörü Kirstin Öztürk de, Türkiye'nin çok şanslı olduğunu kaydederek, Türkiye'de vatandaşların sosyal güvenlik verilerinin çok düzenli tutularak, bir çeşit veri hazinesi oluşturulduğunu belirtti. Amerika'da bu şekilde kimlik numarası ile ortak bağlantılı veri ulaşımının olmadığını söyleyen Öztürk, "Türkiye'nin sistemine ulaşabilmek için yıllarımız var, çok başarılı bir sistem kurmuşsunuz" dedi.

TUBİTAK/TUSSİDE Enstitü Müdürü Tezer Battal ise, sağlık sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve kaliteyi düşürmeden harcamayı kontrol etmek amaçlı bu projenin yapıldığını ifade etti. Battal, "Projeden kendi adımıza mutluluk duyuyoruz. Gelecekte daha da başarılı projelere imza atmak dileği ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Proje Koordinatörü Salih Tolga Doğru, "Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı'nın görev alanına giren ve kamu sağlık harcama bütçesinde çok önemli bir paya sahip olan ilaç geri ödeme listesinin oluşturulması, güncellenmesi, vatandaşlara yerinde ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesi açısından büyük önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.

Doğru, şunları kaydetti:

"Toplumun sağlık statüsünü yükseltmek için, ilaca erişimde hakkaniyetin sağlanması, sağlık hizmetlerinin sunumunda verimliliğin artırılması, hizmet kalitesinin ve hasta memnuniyetinin yükseltilmesi ve sağlık hizmetlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması gerekmektedir. Bu amaçlara ulaşmak için etkin bir geri ödeme sisteminin devamlı geliştirilmesi önemlidir. Sistemin başarısı, kanıta dayalı bir karar mekanizmasının devamlılığıyla mümkün olacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sgk-Tubitak/tusside İlaç Projesi Kapanış Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement