Siirt Onu Bıçaklayan Eşi Cezaevine Girince Çocuklarına Hem Annelik, Hem Babalık Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Siirt Onu Bıçaklayan Eşi Cezaevine Girince Çocuklarına Hem Annelik, Hem Babalık Yapıyor

Siirt'te, 2010 yılında tartıştığı karısı tarafından bıçaklanan Cumali Özbey, şikayetçi olmamasına rağmen 5 yıl devam eden kamu davasında 10 yıl hapis cezası alan karısı Kadriye Özbey cezaevine girince çocuklarına hem annelik, hem de babalık yapmak zorunda kaldı.

03.03.2017 11:31

Siirt'te, 2010 yılında tartıştığı karısı tarafından bıçaklanan Cumali Özbey, şikayetçi olmamasına rağmen 5 yıl devam eden kamu davasında 10 yıl hapis cezası alan karısı Kadriye Özbey cezaevine girince çocuklarına hem annelik, hem de babalık yapmak zorunda kaldı. 3 yaşındaki kızıyla birlikte 2 yıldan beri eşinin cezaevinde olduğunu belirten Cumali Özbey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi.İnünü Mahallesi'ndeki kiralık bir evde yaşayan Cumali Özbey, 2010 yılında tartışma sırasında eşi Kadriye Özbey tarafından bıçakla ağır yaralandı. Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kadri Özbey, 6 günlük tedavinin ardından eşinden şikayetçi olmamasına rağmen eşi Kadriye Özbey hakkında kamu davası açıldı. 3 çocuk sahibi Özbey çifti normal hayatlarına devam ederken, devam eden davada 2015 yılında karar çıktı. Mahkeme, Kadriye Özbey'i eşini bıçaklamaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Temyize gönderilen 10 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Kadriye Özbey, yeni dünyaya getirdiği kızı Elif Eda Özbey ile birlikte cezaevine girdi. Kadriye Özbey, kızıyla birlikte Adana Cezaevi'ne gönderilirken, baba Cumali Özbey ise evdeki 2 erkek, bir kız olmak üzere 3 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapmak zorunda kaldı.

Üç çocuğunun da okula gittiğini belirten baba Özbey, çocuklarına hem annelik, hem de babalık yaparken, günlük işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalıştığını söyledi. Bu yüzden mağdur olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istediğini belirten baba Özbey, "2010 yılında her ailede olabilecek bir tartışma sonucu eşim beni bıçakladı ve ben hastenelik oldum. Eşimden şikayetçi olmadım ama, eşim hakkında kamu davası açıldı. Şikayetçi olmadığım için çok da umursamadık davayı. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen karara bağlanan kamu davasında eşime 10 yıl hapis cezası verildi. İtiraz edip temyize gönderdik. Ancak, mahkemenin verdiği ceza, Yargıtay tarafından onaylanınca, yeni doğan kızımla birlikte eşim cezaevine girdi. Eşim Kadriye, 3 yaşındaki kızımız Elif Eda ile birlikte 2 yıldan beri Adana Cezaevi'nde yatıyor. Onlar cezaevine girince ben de 3 çocuğuma hem annelik, hem de babalık yapmak zorunda kaldım. Ev işlerini, temizlik ve ailemin geçimini sağlamak için günlük işlerde çalışmak zorunda kaldım. Çok mağdur durumdayım, perişan durumdayım. Cumhurbaşkanımız'a bir kaç mektup göndererek durumumu anlatarak yardım istedim. Devletimiz bana destek çıkarsa çok memnun olacağım" dedi.

Cumali Özbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Adana Cezaevi'ndeki eşi Kadriye Özbey'i çocuklarıyla birlikte ziyaret edeceklerini belirterek, bu durumun sona ermesini istedi. Kadriye ve Cumali Özbey'in çocukları Yusuf (14), Uğur (12) ve Esra Özbey (16) de anneleri ve küçük kardeşleri Elif Eda'yı çok özlediklerini söyledi. Anneleri ve kız kardeşlerinin de aralarında olmalarını çok istediğini belirten Yusuf Özbey, "Babam hem işsiz, iş bulmak için her gün çarşıya gidiyor. Günlük işlerde bazen çalışıyor, çoğu zaman da boşta kalıyor. Evdeki işleri yapmak zorunda kalıyor. Evimiz zaten kira bir de annem ile babamın bu durumu bizi de çok üzüyor. Ben ve kardeşlerim derslerimizde çok başarılıyız. Ama bu durum bizi olumsuz etkiliyor. Annemi ve babamı çok seviyoruz. Bu mağduriyetimizin biran önce önlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Siirt Onu Bıçaklayan Eşi Cezaevine Girince Çocuklarına Hem Annelik, Hem Babalık Yapıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Onu Bıçaklayan Eşi Cezaevine Girince Çocuklarına Hem Annelik, Hem Babalık Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement