Şırnak'tan Edirne'ye gelen liseliler değişim programıyla hem gezecek hem öğrenecek - Son Dakika
Güncel

Şırnak'tan Edirne'ye gelen liseliler değişim programıyla hem gezecek hem öğrenecek

Şırnak\'tan Edirne\'ye gelen liseliler değişim programıyla hem gezecek hem öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim" Projesi kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinden gelen öğrenciler Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde kültürel zenginlikleri tanıma ve sosyal sorumluluk çalışmalarına katılma imkanını yakalayacak.

24.10.2023 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim" Projesi kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinden gelen öğrenciler Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde kültürel zenginlikleri tanıma ve sosyal sorumluluk çalışmalarına katılma imkanını yakalayacak.

Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Asım Emrah Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında 2 eğitmen ile 8 öğrenciyi ilçelerinde misafir etiklerini söyledi.

Şırnak'tan gelen öğrencilere bir hafta boyunca ilçedeki tarihi ve kültürel değerleri tanıtacaklarını aktaran Çolak, "Onlar bizleri en iyi şekilde ağırlamıştı. Bizde onları en iyi şekilde ağırlayıp misafir edeceğiz. Bu projenin temel amacı öğrencilerimizin batımızın, doğumuzun birçok kültürel, sportif, sosyal değişimleri ile katkı sağlaması. Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi ortamlarda eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için onların birbirlerine destek vermesi gerekiyor. Bakanlığımıza, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze bu tür sosyal-kültürel projeleri destekledikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Mesut Tutar da Uzunköprü'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında projenin ikinci ayağı olarak Uzunköprü ilçesine geldiklerini anlatan Tutar, "Paydaş okulumuz bu kısa zamanda en güzel şekilde misafirperverliğini gösterdi. Buraya gelmeden Çanakkale şehitliğini gezme fırsatı yakaladık. Bu projeden emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Cizre Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğrencisi Bilal Şiren de kardeşleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getrdi.

Proje kapsamında öğrencilerin birbirlerine önemli katkılar sağlayacağını aktaran Şiren, "Burada bizi çok ağırladılar ben hem şahsım hem de okulum adına bu projede emekleri olan herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'tan Edirne'ye gelen liseliler değişim programıyla hem gezecek hem öğrenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement