"Şokola Prenses" Hem Eğitiyor Hem Eğlendiriyor - Son Dakika
Güncel

"Şokola Prenses" Hem Eğitiyor Hem Eğlendiriyor

"Şokola Prenses" Hem Eğitiyor Hem Eğlendiriyor

Abur cubur ülkesine girmeye hak kazanan Çilek ve Çino'nun eğlenceli hikayesini anlatan "Şokola Prenses" adlı çocuk oyunu 17 Kasım'da seyirciyle buluşuyor!

16.11.2013 09:22

Üç yıl önce kurulan ve başarılı çocuk oyunlarına imza atan Tiyatro LİR, 17 Kasım'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak "Şokola Prenses" adlı oyunuyla sezonu açıyor.

Rengarenk paketleri, gerçeğinden daha tatlı meyve aromaları, içinden çıkan sürpriz hediyeleri ve tabii ki reklamlardaki ümit verici vaatleri ile çocukların dünyasına giren "abur cubur", her geçen gün daha fazla çocuğun gönlünü fethederken, ebeveynler için de gitgide normalleşiyor. Artık ülkemizde çocuklarda görülen obezite oranı %27'lere varıyor.

Daha sağlıklı nesiller yetiştirebilme umuduna sarılan Tiyatro LİR 2013 sezonunda hazırladığı "Şokola Prenses" adlı oyununda minik izleyicilerde ve tabii ki ebeveynlerde farkındalık yaratmayı amaç ediniyor.

Çilek ve Çino, oynadıkları video oyununun son bölümünü geçerler ve Prenses Şokola'nın abur cubur ülkesine girmeye hak kazanırlar. Ülkeye girdikleri anda iki arkadaşın gözleri kamaşır. Her yer istemeyecekleri kadar abur cuburla doludur. Üstelik hiçbiri yasak değildir! Fakat zamanla ülkenin hayal ettikleri gibi bir yer olmadığını fark ederler... Çilek nihayet bir gün Prenses Şokola'nın planını öğrenir: Prenses, yeni üreteceği Portipot Gazozu ile tüm dünyayı ele geçirmek istemektedir. Çilek buna asla izin vermeyeceğini söyler ve izleyicilerin de yardımı ile abur cubur ülkesindeki çalışanları ve en yakın arkadaşını kurtarmaya çalışır.

Şokola Prenses, büyük-küçük herkese bir saat sürecek keyifli bir oyun vaadediyor!

Kasım 2013 Programı
17 Kasım 2013 Pazar, 13.00 - Caddebostan Kültür Merkezi
23 Kasım 2013 Cumartesi, 15.00 - Caddebostan Kültür Merkezi
24 Kasım 2013 Pazar, 13.00 - Caddebostan Kültür Merkezi
30 Kasım 2013 Cumartesi, 15.00 - Caddebostan Kültür Merkezi

Biletler CKM gişesinde ve MyBilet'te.

ŞOKOLA PRENSES
Yazan-Yöneten: Sanem Gençalp
Müzik: Tayfur Dokumacı
Dekor-Kostüm: LİR Atölye
Görsel Tasarım: Oya Metin/ Ümit Kitapçıgil
Proje Koordinatörü: Ahmet Sarsılmaz
Oyuncular: Elif Şen Dinçbaş, Meltem Gençalp, İbrahim Tül, Pınar Domaniç Çelikkaya, Sanem Gençalp, Yeliz Alkan

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Şokola Prenses' Hem Eğitiyor Hem Eğlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement