Soma'daki Facia Madenlerde Denetimleri Artırdı - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Facia Madenlerde Denetimleri Artırdı

Soma\'daki Facia Madenlerde Denetimleri Artırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren maden ocağında yapılan denetimler sonucu bir üretim panosunda çalışmalar durduruldu.

07.07.2014 17:18

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren maden ocağında yapılan denetimler sonucu bir üretim panosunda çalışmalar durduruldu.

Soma'da 301 madencinin şehit olması ile sonuçlanan facianın ardından Zonguldak'ta özel maden ocaklarındaki denetim sıklaştırıldı. Denetimlerle birlikte bazı sahalarını kiraya veren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tespit ettiği yanlış üretim yapılan bazı ocaklara kapatma cezaları uygulamaya başladı.

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş. Kandilli beldesindeki kömür işletmesinde TTK'nın bir panoda üretimi durdurması üzerine 23 işçiyi işten çıkarttı. Hema Endüstri A.Ş., Kandilli Kömür İşletmeleri Müdürü Zeki Arslan, maden ocağının tamamen kapatılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın kendisini ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi Müdürü Arslan, TTK'nın yaptığı denetimler sırasında bir panodaki üretimi durdurduğunu ifade etti.

İşletme Müdürü Zeki Arslan, gazetecilerin "Maden ocağının kapatılması söz konusu mu?" şeklindeki sorusuna "Kapatılması söz konusu. Yani bu diyalog ortamı oluşturulmazsa kapatılır" diye yanıt verdi. Soma'da yaşanan maden faciasının ardından işverenlerin tedirgin olduğunu anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taşkömürü Kurumu'nun 05.06.2014 tarihli yazısı var. Bizim üretim panomuzun durdurulmasına dair. Bir durdurma talebi var daha doğrusu. Bu talep sonucunda işverenimiz durdurdu. Yani hemen TTK'nın durdurma yetkisi olmasa da bunun bir Soma olayından sonra işverenlerimiz tedirgin oldu. Madeni işletme, yatırım yapma öyle koyla bir iş değil. Zaten başlı başına bir risk. Bu da işverenimizi tedirgin etti." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'daki Facia Madenlerde Denetimleri Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement