"Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi: Tahir Akyürek" - Son Dakika
Güncel

"Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi: Tahir Akyürek"

"Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi: Tahir Akyürek"

Tahir Akyürek, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından verilen "Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü" aldı.

30.12.2011 17:29

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından verilen "Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü" aldı. Başkan Akyürek, ödülün şehir adına önemli olduğunu belirterek, 21. yüzyılda şehirlerin kendi sınırlarıyla değil dünyanın bütününü dikkate alarak çalışması gerektiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından verilen "6. Stratejik Vizyon Ödülleri"nde "Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü" aldı.

İstanbul Ortaköy Princess Otel'de düzenlenen ödül törenine Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile ödüle layık görülen siyasetçiler, bürokratlar, bilim insanları, iş adamları, sanatçılar ve gazeteciler katıldı.

Programın açılışında konuşan TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, Türkiye'nin stratejik vizyon sahibi kurum ve yöneticilere her zamankinden fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, bireysel ve kurumsal düzeyde gelişen vizyoner ve stratejik niteliklerin onurlandırılması gerektiğini söyledi. Özsoy, 6'ncısı düzenlenen Stratejik Vizyon Ödülü'nün ana fikrinin insan kaynağına dayalı kalkınma modelini teşvik etmek olduğunu vurguladı.

Törende Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü'nü Dünya Türk Forumu Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Erdoğan verdi.

STRATEJİK VİZYON ÖDÜLÜ SORUMLULUĞUMUZU ARTIRIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 21. yüzyılda şehirlerin kendi sınırlarıyla değil dünyanın bütününü dikkate alarak çalışması gerektiğini söyledi.

Stratejik Vizyon Ödülleri'nde Konya adına ödül almış olmasının şehir açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Konya, dünyadaki şehirler arası rekabete hazırlanmaya devam ediyor. Bunda en önemli faktör tarihi birikimi, büyük bir medeniyetin mirasçısı olması ve Hazreti Mevlana gibi medeniyetimizin en önemli değerlerinden birisinin Konya'da yaşamış, eserlerini Konya'da verip Konya'da metfun olmasıdır. Stratejik Vizyon Ödülü şehir olarak sorumluluğumuzu artırmaktadır. Şehir olarak 21. yüzyıl rekabetine hazır olmalıyız. Onun için çalışıyoruz" dedi.

8 DALDA ÖDÜL VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın "Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü"ne layık görüldüğü törende 8 dalda 28 kişiye ödül verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in "Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü" aldığı törende Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Yaşar Halit Çevik, Akademisyen-Yazar Vamık Volkan, Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Karsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Karikatürist - Oyuncu Hasan Kaçan, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Konya Şeker A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da ödül alan isimler arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi: Tahir Akyürek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement